Інцидент під час фіналу Чемпіонату світу: Путіну зіпсували тріумф

Інцидент під час фіналу Чемпіонату світу: Путіну зіпсували тріумф
Інцидент під час фіналу
Фото: fontanka.ru

Під час фіналу чемпіонату світу з футболу у Москві на поле вибігли декілька людей у формі. Свідками інциденту стали глядачі на стадіоні та телеглядачі.

Це були учасники Pussy Riot, їх було четверо, інформується у Facebook на сторінці панк-рок гурту. Акція називалась «Міліціонер вступає в гру». За даними російських ЗМІ учасників акції було троє, серед них було двоє чоловіків і одна жінка.

Зловити порушників вдалося лише посередині поля. Через акцію фінал довелося переривати.

Pussy Riot зазначили, що рівно 11 років тому помер російський поет Дмитро Олександрович Прігов.

«Прігов створив в російській культурі образ міліціонера, носія небесної державності. Небесний міліціонер, по Прігову, перемовляється по рації з самим Богом. Земний же міліціонер фабрикує кримінальні справи. Поки небесний міліціонер ніжно стежить за вболівальниками на чемпіонаті світу, земної міліціонер готується розганяти мітинги. Небесний міліціонер ласкаво торкається квітки в поле і радіє перемогам збірної Росії, а земної міліціонер байдужий до голодування Олега Сенцова. Небесний міліціонер - височіє як приклад державності, земної міліціонер - робить всім боляче», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у Москві триває фінал чемпіонату світу з футболу. 

На 18-й хвилині нападник Хорватії Маріо Манджукич забив м'яч у свої ворота. Це перший автогол в історії фіналів Чемпіонату світу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: