Поляки виступають проти особливого ставлення до єврейських жертв нацизму

Поляки виступають проти особливого ставлення до єврейських жертв нацизму
Біля ізраїльського консульства в Нью-Йорку поляки вимагали компенсацію від євреїв

Під ізраїльським консульством у Нью-Йорку поляки виступили проти виплат жертвам Голокосту

Кілька сотень польських громадян взяли участь в інтернет-кампанії #MyPropertyStory, розпочатої на противагу єврейській кампанії за повернення майна жертв Голокосту. А кілька десятків польських активістів вийшли на демонстрацію біля ізраїльського консульства в Нью-Йорку, де виступили проти особливого ставлення до єврейських жертв нацизму і звинуватили євреїв у злочинах проти поляків. Про це повідомляє єврейське видання «Вести».

Так, на одному з плакатів було написано звинувачення проти «єврейських злочинців», які нібито «вчинили злочини проти польських громадян під час Другої світової війни», і звучала вимога виплатити постраждалим полякам компенсацію.

На демонстрації також прозвучала критика на адресу ізраїльського міністра Ісраеля Каца, який поклав на поляків провину за участь у знищенні євреїв на території Польщі.

Учасники інтернет-кампанії стверджували, що «євреї співпрацювали з нацистами», і вимагали від євреїв «заплатити за вчинки євреїв, що стратили польський народ».

Нагадаємо, що на початку 2019 року у Варшаві, столиці Польщі, на стінах будинків невідомі розвісили плакати, на яких було написано: «Незабаром ці будівлі будуть повернуті євреям, щоб виконати їх вимоги». Біля єврейської школи у Варшаві з'явилися антисемітські написи з образами євреїв і свастика.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: