Португальське Порту запровадило туристичний податок

Португальське Порту запровадило туристичний податок

Від сплати збору звільнять осіб, які прибувають до Порту для лікування або на один день

Португальське місто Порту з березня починає стягувати спеціальний збір з туристів. Усі мандрівники віком від 13 років відтепер мають сплачувати додаткові 2 євро за кожну ніч перебування в готелях, гостьових будинках та інших ліцензованих туристичних апартаментах, повідомляє Portugal Resident.

Податок треба буде сплачувати в разі перебування до семи ночей поспіль. Від сплати збору звільнятимуться особи, які прибувають до Порту для лікування або на один день.

Туристичний податок, за попередніми розрахунками, приноситиме місцевій скарбниці до шести мільйонів євро щорічно. Кошти спрямують на підтримку інфраструктури цього старовинного португальського міста, на яку впливає наплив туристів.

Зазначається, що з 2015-го туристичний податок збирається в Лісабоні. Щоправда, там його сума становить лише 1 євро з людини. З цієї причини готельєри Порту обурилися, назвавши податок в своєму місті «надмірним». На їхню думку, збір може відлякувати мандрівників, яких, як порівняти з Лісабоном, в Порту і так менше.

Минулий рік в Португалії став «історичним» за показниками заповнюваності готелів, пише видання. Так, на Мадейрі вони становили 83%, в Лісабоні - 80%, а в Порту - 76%.

Нагадаємо, з 1 липня цього року туристам, які відвідуватимуть Вільнюс, також доведеться сплачувати податок. Збір у розмірі одного євро будуть платити всі мандрівники старше 18 років, незалежно від об'єкта розміщення. Експерти вважають, що на організованому попиті це не позначиться.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: