Вільнюс зобов’яже туристів сплачувати податок «за гостинність»

Вільнюс зобов’яже туристів сплачувати податок «за гостинність»

За оцінкою туроператорів, новий податок навряд чи сильно позначиться на туристичному потоці до Вільнюса

З 1 липня цього року туристам, які відвідуватимуть Вільнюс, доведеться сплачувати податок. Про це повідомляє туристичне агентство «TUI».

Збір у розмірі одного євро будуть платити всі мандрівники старше 18 років, незалежно від об'єкта розміщення. Експерти вважають, що на організованому попиті це не позначиться.

У турагентстві підкреслюють, що туристичний збір - не новина для Литви. Сьогодні цей податок діє в Бірштонасі, Паланзі, Друскінінкай, Нерінге і Каунасі. Тепер він буде введений і для туристів, що приїжджають в столицю країни.

За інформацією міської влади Вільнюса, податок буде стягуватися з гостей, яким надаються послуги з розміщення і які використовують громадську туристичну та рекреаційну інфраструктуру. Тобто податок будуть платити ті, хто зупиниться в готелях, а також ті туристи, які житимуть в орендованих через відповідні онлайн-агрегатори закладах.

Згідно з підрахунками, таким чином сукупні надходження в 2019 році складуть 2,3 млн євро. За оцінкою туроператорів, новий податок навряд чи сильно позначиться на організованому турпотоці в цю країну — він досить нечисленний.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: