Посол ЄС повернувся в Росію після консультацій

Посол ЄС повернувся в Росію після консультацій
Посол ЄС в Москві Маркус Едерер

Посла проконсультували щодо отруєння Сергія Скрипаля у Британії

Посол Європейського Союзу в Москві Маркус Едерер повернувся в Росію після завершення консультацій у Брюсселі щодо справи Сергія Скрипаля. Про це повідомила прес-служба представництва ЄС в російській столиці на сторінці у соцмережі в Twitter.

«У відповідь на численні запити ми інформуємо, що глава Представництва ЄС в Росії, посол Маркус Едерер повернувся в Росію після завершення консультацій у Брюсселі», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 23 березня повідомлялося, що лідери Євросоюзу вирішили відкликати для консультацій посла ЄС в Москві Маркуса Едерера через отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля у Великобританії.

Як відомо, 4 березня у британському Солсбері чоловіку і жінці стали погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. Це був газ «Новачок».

28 березня стало відомо, що Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною в їхньому будинку в Солсбері.

6 квітня британська розвідка заявила, що нервово-паралітична речовина «Новачок», якою отруїли російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньку Юлію, було виготовлено на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області. 

Росія заперечує причетність до отруєння родини Скрипалів у Великій Британії та стверджує, що «Новачок» на її території ніколи не виготовляли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: