Пожежі в Греції: кількість загиблих зросла до 88

Пожежі в Греції: кількість загиблих зросла до 88
Пожежі в Греції

Кількість жертв масштабних лісових пожеж у Греції зросла до 88 осіб

Щонайменше 88 людей загинули через пожежі, що вирували поблизу Афін майже тиждень, повідомила у суботу, 28 липня, інформагенція AFP з посиланням на міністерство охорони здоров'я Греції. Десятки людей досі вважаються зниклими безвісти. Спеціалісти-патологоанатоми продовжують роботу з ідентифікації жертв пожеж.

Грецький прем'єр-міністр Алексіс Ціпрас під час засідання уряду 27 липня визнав політичну відповідальність за трагедію, спричинену лісовими пожежами. Уряд спрямував до фонду допомоги постраждалим від вогняної стихії 40 мільйонів євро.

Пожежі в Греції розпочалися 23 липня. Ситуацію з гасінням вогню ускладнював сильний вітер - його швидкість досягала 80 кілометрів на годину. Для боротьби з пожежею у Греції залучили літаки, гелікоптери та військові безпілотники.

Кіпр та Іспанія першими запропонували Греції свою допомогу у боротьбі з пожежами після того, як вона звернулась із запитом до Європейського Союзу. У боротьбі з вогнем грецьким рятувальникам допомагали також бригади з Румунії та Італії.

Раніше повідомлялося про 87 жертв пожеж.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: