Президент Філіппін запропонував КНР зробити з країни провінцію

Президент Філіппін запропонував КНР зробити з країни провінцію

В країні побоюються перетворення Маніли на сателіта Пекіну

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив у виступі перед групою китайський і філіппінських бізнесменів про те, що якщо КНР бажає, то перетворить Філіппіни на провінцію як приморську провінцію Фуцзянь. Про це повідомляє видання Asia Times.

Присутні відреагували на таку заяву оплесками – серед присутніх був і посол КНР Чжао Цзяньхуа. Окрім того Дутерте спробував применшити занепокоєння щодо створення КНР військової інфраструктури на штучних островах Південно-Китайського моря. На думку очільника Філіппін, китайське військове будівництво спрямоване лише проти США.

Такі заяви викликали протести в країні, частина політичного істеблішменту якої побоюється перетворення Маніли на державу-сателіт КНР під час правління Родріго Дутерте. Ці занепокоєння лише підсилися на фоні новин про те, що Пекін в односторонньому порядку дав назву і зареєстрував п’ять об’єктів на підвищенні Бенхам в Філіппінському морі в Міжнародній гідрографічній організації. Ці об’єкти знаходяться в виключній економічній зоні Філіппін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дутерте наказав армії і поліції застрелити його, якщо він стане диктатором.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: