Росія звинуватила відомого критика Путіна у трьох вбивствах

Росія звинуватила відомого критика Путіна у трьох вбивствах
Вільям Браудер

Всі три вбивства пов'язані зі справою про розкрадання в розмірі понад 230 мільйонів доларів

Російська влада називає британського бізнесмена Вільяма Браудера «серійним вбивцею». Про це в неділю, 19 листопада, пише газета The Guardian.

Як випливає з судових документів, які опинилися в розпорядженні видання, російські слідчі вважають Браудера, який з 1995 по 2006 роки очолював великий інвестиційний фонду Hermitage Capital Management, підозрюваним у справі щодо вбивстві трьох людей. Газета називає їх імена і вік на момент смерті: Октай Гасанов (63 роки), Валерій Курочкін (55 років) і Сергій Коробейніков (67 років).

Всі три вбивства пов'язані зі справою про розкрадання в розмірі понад 230 мільйонів доларів США, до якого, імовірно, причетні російські офіційні особи. Справа набула розголосу завдяки юристу фонду Сергію Магнітському, який був посаджений в слідчий ізолятор і в 2009 році там помер.

У судових документах зазначено: «Визначення обставин смерті жертв прямо пов'язане з вивченням фактів щодо участі (в злочині. - Ред.) Браудера». За даними The Guardian, у слідства є підстави вважати, що смерть трьох фігурантів носили «насильницький характер» і відбулися в результаті «умисних дій».

Гасанов, Коробейніков і Курочкін були вбиті в проміжок з 2007 по 2008 роки. Гасанов був знайдений мертвим в Москві, Курочкін - поруч з аеропортом Бориспіль у Києві. Місце смерті Коробейнікова не вказано. Як стверджує видання, всі троє були пов'язані з кримінальними угрупованнями і сприяли податковим махінаціям.

Вільяма Браудера The Guardian називає «одним з найбільш високопоставлених ворогів Кремля». У жовтні 2017 року Росія внесла запит на арешт Браудера в базу Інтерполу, після чого бізнесменові анулювали американську візу. Однак після розгляду Інтерпол видалив запит, а США відновили візу Браудера.

Нагадаємо, 16 листопада Сейм Литви схвалив власний варіант закону щодо протидії порушенням прав людини, який було названо в пам'ять російського юриста Сергія Магнітського. Вільям Браудер передав Вільнюсу список осіб, які були задіяні в злочині 2009 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: