Секретна служба перевірить м’яч, який Путін подарував Трампу

Секретна служба перевірить м’яч, який Путін подарував Трампу

М’яч оцінили у $165, тож американський президент може залишити його в себе

Футбольний м’яч, який в понеділок російський лідер подарував Дональду Трампу, віддано на аналіз до служби Secret Service. Прес-служба відомства, що відповідає за охорону президента, повідомила, що це звичайна процедура.

М’яч, яким грали під час проведення Чемпіонату світу з футболу в Росії, Путін подарував Трампу під час прес-конференції у Гельсінкі, яку проводили на завершення їхнього міні-саміту. Коли розмова зайшла про Сирію, то росіянин зі словами «А тепер м’яч на стороні американського президента», вручив його Трампу. Той пообіцяв передати несподіваний подарунок своєму синові Барону.

Зазначимо, подарунок Путіна викликав невдоволення у деяких американських політиків. Так, сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем заявив, що м'яч ні в якому разі не можна пускати в Білий дім, тому що в ньому може бути підслуховуючий пристрій. У свою чергу глава національної розвідки США Ден Коутс висловив упевненість в тому, що м'яч дуже ретельно перевірять.

За правилами американський президент не може приймати подарунки від іноземних лідерів, якщо вони коштують дорожче $390. Так, наприклад, кілька років тому канцлер Німеччини Ангела Меркель подарувала дочкам Барака Обами міні-футбольні м'ячі від компанії Adidas. Забрати їх дівчата не змогли, тому що апарат Білого дому оцінив кожен м'яч в $550. В даному випадку м'яч оцінюється в $165.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: