Смоленська катастрофа: Польща чекає від РФ уламків літака Качинського

Смоленська катастрофа: Польща чекає від РФ уламків літака Качинського

Місце авіакатастрофи під Смоленськом

Глава польської дипломатії підкреслив, що не бачить підстав для подальшого утримання російською стороною уламків літака

Польща чекає від Росії передачі уламків літака Ту-154М, на якому під Смоленськом у 2010 році розбився президент Лех Качинський.

Про це заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович на зустрічі з російським послом Сергієм Андреєвим, повідомляє прес-служба МЗС.

За словами Чапутовича, Польща не бачить підстав для подальшого утримання Росією уламків президентського літака Ту-154М.

«Глава польської дипломатії підкреслив, що не бачить підстав для подальшого утримання російською стороною уламків урядового літака під Смоленськом і очікує їх повернення», - йдеться в повідомленні.

Також Чапутович наголосив, що Польща також очікує з боку Росії забезпечення вільного доступу до місця падіння літака і сприяння у побудові пам’ятника жертвам катастрофи.

Раніше у Путіна лякали Польщу погіршенням відносин через розслідування авіакатастрофи під Смоленськом.

Нагадаємо, авіалайнер Ту-154 з польською урядовою делегацією на борту розбився 10 квітня 2010 року. Внаслідок катастрофи загинули всі 86 офіційних осіб, які перебували в літаку, на чолі з Лехом Качинським, а також екіпаж літака. Президент Польщі і низка перших осіб держави прямували на траурні заходи у пам'ять про Катинський розстріл співробітниками НКВС СРСР польських військовослужбовців.

У ході першого розслідування причин катастрофи експерти дійшли висновку, що лайнер зазнав аварії через те, що екіпаж намагався здійснити посадку у густому тумані й зачепив крилом дерево.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: