Стан здоров'я Бекірова у тюрмі окупантів різко погіршився - Чубаров

Стан здоров'я Бекірова у тюрмі окупантів різко погіршився - Чубаров
Едема Бекірова незаконно утримують у в'язниці окупованого Криму 

Попередньою причиною погіршення стану називають застосування інсуліну в СІЗО

В українського активіста Едема Бекірова, якого незаконно заарештували в окупованому Криму, різко погіршився стан здоров’я. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. 

«З інформації, що надходить із Криму, різко погіршився стан здоров'я Едема Бекірова, який незаконно затриманий російськими окупантами й утримується в Сімферопольському СІЗО», - написав він. 

За словами Чубарова, найімовірніше, погіршення стану Бекірова є наслідком застосування до нього інсуліну в умовах СІЗО. 

Також глава Меджлісу зазначив, що у зв’язку з цим зателефонував «уповноваженій з прав людини в Республіці Крим» Людмилі Лубіній. 

«Повідомивши про критичний стан здоров'я Едема Бекірова, якого незаконно заарештовано та кинуто до Сімферопольського СІЗО, закликав її терміново відвідати Едема. Пообіцяла зробити», - додав Чубаров. 

Нагадаємо, 13 грудня так званий Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці активіста Едема Бекірова за підозрою у зберіганні боєприпасів. Активіст Едем Бекіров зник в окупованому Криму 12 грудня. Потім виявилося, що Бекірова доправили до будівлі ФСБ РФ в Сімферополі, йому висунуто звинувачення у зберігання боєприпасів. 

Активісту щодня стає все гірше. Через свого адвоката чоловік, що перебуває в камері з Бекіровим, передав, що лікарі до хворого не приходили майже два тижні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: