Суд зобов’язав батька Марін Ле Пен сплатити Європарламенту 320 тисяч євро

Суд зобов’язав батька Марін Ле Пен сплатити Європарламенту 320 тисяч євро
Євродепутат Жан-Марі Ле Пен

Жан-Марі Ле Пен та Брюно Гольниш не змогли довести факт оплати послуг асистентів

Ультраправі євродепутати Жан-Марі Ле Пен та Брюно Гольниш мають повернути Європейському Парламенту 320 та 276 тисяч євро відповідно.

У середу, 7 березня, судді Суду Європейського Союзу відхилили скарги обох політиків, повідомляє DW.

Таким чином суд визнав обґрунтованими та правомірними вимоги Європарламенту стягнути з Ле Пена й Гольниша кошти, котрі ті свого часу отримали в якості компенсації за послуги помічників. Згодом виявилося, що політики не змогли довести факт оплати послуг асистентів.

В ухваленому рішенні суду наголошується, що депутати зобов'язані надати докази розрахунку. Політики мають можливість оскаржити рішення першої інстанції протягом двох місяців. Також судді не побачили жодної дискримінації у вимогах Європарламенту до двох парламентарів.

Повернути гроші Європарламент вимагав від політиків ще 2016 року, однак Ле Пен та Гольниш оскаржили цю вимогу в суді. Ле Пен є членом Європарламенту з 1984 року.

Раніше схожі звинувачення висувалися проти доньки Ле Пена, Марін Ле Пен, котра нині є лідеркою заснованого її батьком «Національного фронту». Адміністрація Європарламенту зажадала, щоб Марін Ле Пен повернула 298 тисяч євро. У 2015 році прокуратура Парижа розпочала розслідування за підозрами в тому, що представники її політсили в Європарламенті неправомірно найняли близько 20 співробітників. Прокуратура перевіряла зокрема інформацію про те, що ці люди отримували зарплату від Європарламенту, хоча насправді й далі працювали на партію у Франції.

До слова, соціологічна компанія Kantar-Sofres-Onepoint провела опитування і дізналась, що 72% французів вважають, що Марін Ле Пен не може бути гарним лідером Франції.

Нагадаємо, голова Національного фронту Франції, який цього року відзначає 45 років із часу створення, має намір цього тижня представити нову назву цієї політичної сили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: