Тисячі людей знову протестували проти невизнання виборів мера Кишинева

Тисячі людей знову протестували проти невизнання виборів мера Кишинева
Учасники акції протесту

Мітингарі пройшли маршем центральними вулицями молдавської столиці

Багатотисячний мітинг на підтримку обраного мера Кишинева Андрея Нестасе пройшов у неділю, 1 липня, у центрі молдавської столиці. 

 «Це мітинг протесту не лише за визнання результатів виборів мера Кишинева. Це мітинг, присвячений майбутньому нашої країни. У ньому беруть участь громадяни з усієї Молдови. Ми зобов'язані боротися до кінця. Завтра нас буде більше. Геть диктатуру!», - заявив лідер партії «Платформа «Гідність і правда» Андрей Нестасе. 

Директор Інституту розвитку та соціальних ініціатив Ігор Мунтяну, у свою чергу, заявив, що Молдові потрібна європейська демократія, а учасники протестної акції виступають за мирну й демократичну зміну влади. 

Лідер партії «Дія і солідарність», екс-кандидат у президенти Молдови Майя Санду закликала мітингарів не допустити встановлення в країні диктатури. 

Мітингарі пройшли маршем центральними вулицями молдавської столиці, вимагаючи визнання результатів виборів мера Кишинева. 

Нагадаємо, Апеляційна палата Кишинева ввечері 21 червня остаточно визнала недійсними результати виборів мера, на яких переміг проєвропейський опозиційний кандидат Андрій Нестасе.

Зазначимо, що 26 червня у Кишиневі через протести повністю перекрили центр міста.

28 червня ЦВК Молдови визнала недійсними вибори у Кишиневі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: