Толерантність чи вседозволеність? Вчителів в Австралії змусили вибачитися перед мусульманами

Толерантність чи вседозволеність? Вчителів в Австралії змусили вибачитися перед мусульманами

Двоє учнів з родини біженців-мусульман відвідували п’ятничні молитви разом із батьком у шкільний час

Фото: ABC

Діти біженців-мусульман пропускали уроки через молитву

Департамент освіти Південної Австралії змусив адміністрацію публічної школи в місті Аделаїда вибачитися перед родиною біженців-мусульман,

Омбудсмен Уейн Лайнс виніс таке рішення після того, як розібрався в скандалі, який розгорівся між сім'єю учнів і представниками школи, – повідомляє ABC.net

Махмуд Амірат щоп'ятниці забирав своїх синів з уроків на молитву. Зі школи йому скерували  лист, в якому попереджали, що  діти пропускають важливі заняття.

У листі йшлося про те, що одному з хлопчиків мусульманської родини вже виповнилося 18, а шкільний кампус працює тільки з неповнолітніми учнями, тому його рекомендували  перевести в кампус для дорослих. Крім того, адміністрація школи вказала на проблеми з поведінкою у одного з дітей Амірата.

Оскільки лист був написаний англійською, а Амірат не дуже добре володіє мовою країни, в якій живе, він вирішив, що його синів хочуть вигнати зі школи через релігійну практику. Він і його сім'я були «особисто ображені» таким підходом. Один з братів розповів, що вони обидва були налякані так, що у них тряслися коліна, і збентежені тим, що ніхто не хоче їм допомогти.

Омбудсмен дійшов висновку, що школа недостатньо серйозно ставиться до культурних особливостей іммігрантів і не доклала належних зусиль, щоб пояснити Амірату ситуацію.

В Австралії живе понад 500 тисяч мусульман. В останні роки в парламенті країни триває дискусія про можливу заборону мусульманським жінкам носити одяг, що закриває обличчя і тіло.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: