Голод глобального масштабу. В ООН зробили повторне попередження

Голод глобального масштабу. В ООН зробили повторне попередження
Світ може зіткнутися з масштабним голодом вже через кілька місяців

«Главком» вперше про ймовірний брак продовольства написав ще місяць тому

«Главком» вперше написав про ймовірний брак продовольства в Україні ще місяць тому у матеріалі «Чи буде хліб? ООН попереджає – Україна не чує».

У статті йшлося про те, що представники вітчизняної хлібопекарської галузі закликали президента та уряд обмежити експорт зерна - інакше різко зросте вартість хліба і хлібобулочних виробів. «Однак уряд вирішив експорт зернових не обмежувати. Боротьба між вітчизняними хлібопекарями і експортерами пшениці, що почалася через кризу, викликану пандемією, завершилася перемогою трейдерів», - наголошувалося у матеріалі.

Сьогодні вже в ООН говорять про голод біблійного масштабу, що може охопити світ через кілька місяців.

Виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН Девід Бізлі передрік світу голод на віртуальному засіданні Ради Безпеки.

За словами Бізлі, людство може зіткнутися з серйозною нестачею продовольства через пандемію коронавіруса.

Щоб уникнути такого розвитку ситуації, Бізлі закликав вжити заходів щодо забезпечення продовольчої безпеки країн.

«Я хочу підкреслити, що COVID-19 представляє не тільки глобальну загрозу здоров'ю людей, а й глобальну гуманітарну катастрофу. Мільйони цивільних осіб, що живуть в зоні конфліктів, в тому числі жінки і діти, можуть виявитися на межі голодування », - підкреслив він.

Бізлі наголосив, що на даний час масового голоду в світі не спостерігається, проте їжі не вистачає для 821 мільйона людей. «Ще 265 мільйонів можуть зіткнутися з цією гуманітарною проблемою в 2020 році. При найгіршому розвитку подій голод буде в 30 країнах, в основному тих, які охоплені військовими конфліктами», - стверджує представник Всесвітньої продовольчої програми ООН.

За останніми даними, в світі більше 2,5 мільйонів заражених коронавірусом, з них 171 тисяча померли, понад 659 тисяч вилікувалися. Найбільше число інфікованих знаходяться в США (788 тисяч), Іспанії (204 тисячі), Італії (181 тисяча), Франції (156 тисяч) і Німеччині (147 тисяч).

В Україні станом на 22 квітня захворіло 6 592 людини, померли - 174 , одужали – 424.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: