Трамп хоче особисто відкрити посольство США в Єрусалимі - ЗМІ

Трамп хоче особисто відкрити посольство США в Єрусалимі - ЗМІ
Дональд Трамп

Трамп сказав, що він вирушить до Ізраїля на церемонію відкриття «якщо зможе»

Президент США Дональд Трамп може відвідати Ізраїль у травні для відкриття в Єрусалимі посольства Сполучених Штатів.

Про це повідомляє Associated Press після того візиту до Білого дому прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу.

«Минулого року Трамп засмутив союзників і сколихнув арабський світ, заявивши, що Сполучені Штати переміщують своє посольство з Тель-Авіва до Єрусалима. Нове посольство буде відкрито в травні, і Трамп сказав, що він вирушить до Ізраїля на церемонію відкриття «якщо зможе», - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що президент Трамп висловив свій намір під час зустрічі з ізраїльським прем'єром у Овальному офісі.

Перерізання стрічки у новому дипломатичному представництві, яке розташовуватиметься поки тимчасово в будівлі Генконсульства США в Єрусалимі, збігається в часі з відзначенням 70-річчя незалежності Ізраїля.

Трамп також заявив, що рішення про перенесення посольства США до Єрусалима «оцінили в більшій частині світу».

Раніше повідомлялося, що Дональд Трамп і Беньямін Нетаньяху в понеділок мають провести переговори, головною темою яких має стати спільна політика щодо протидії Ірану

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп, попри застереження світової спільноти, схвалив рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Ізраїль вважає місто Єрусалим своєю неподільною столицею. Ізраїль захопив східну частину міста під час Шестиденної війни в 1967 році та згодом анексував.

Палестинці прагнуть зробити східну частину Єрусалима майбутньою столицею власної держави.

На початку січня цього року повідомлялося про те, що американська сторона планує завершити цей процес до кінця 2019 року. Цю заяву зробив віце-президент США Майк Пенс під час свого турне по Близькому Сходу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: