У Фінляндії екологи подали позов для заборони будівництва «Північного потоку-2»

У Фінляндії екологи подали позов для заборони будівництва «Північного потоку-2»
Труба «Північного потоку - 2»

Фонд «ClientEarth Юристи для Планети» подав до Адміністративного суду у фінському місті Вааса скаргу щодо згоди уряду країни на будівництво газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє TVP.

За словами голови фонду Мартіна Сточкєвича будівництво фрагменту газопроводу у фінській економічній зоні ставить під загрозу енергетичну безпеку Європейського Союзу.

Зокрема, на думку Стоєчкевича, країни ЄС стануть більш залежними від енергоресурсів «недемократичної країни».

Також у Фонді зауважили, що аналіз документів, поданих інвестором, демонструє, погане дослідження впливу цього будівництва на довкілля.

Нагадаємо, Екологічна організація Nabu судитимуться за заборону будівельних робіт газопроводу «Північний потік-2» на ділянці в Грайфсвальдській затоці. Повідомляється, що Nabu запросила у Верховного адміністративного суду Грайфсвальда проміжну постанову, щоб дати суду можливість прийняти рішення за позовом проти спорудження газопроводу ще до 15 травня.

Коментуючи можливе будівництво «Північного потоку-2» глава Nabu Ляйф Міллер заявив, що це « нехтування не тільки захистом моря і клімату, а й правом екологів на подання позовів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: