У ЄБРР розказали, у якій з пострадянських країн працювати легше всього

У ЄБРР розказали, у якій з пострадянських країн працювати легше всього
Франсіс Маліж
Фото: Станіслав Груздєв

За рейтингом Світового банку Doing Business Грузія цього року може бути в першій десятці

У Європейському банку реконструкції і розвитку стверджують, що на даний момент співробітникам банку найкомфортніше працювати в Грузії. Про це заявив у інтерв'ю «Главкому» управляючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж.

Банкір зазначає: працювати в Грузії легше як мінімум зважаючи на сприятливий інвестиційний клімат. «Це лише один індикатор, але за рейтингом Світового банку Doing Business Грузія цього року може бути в першій десятці», — говорить він.

Щодо інших країн, у яких доводилось працювати, Маліж розповідає, що всі вони мають різні проблеми, різні пріоритети.

«Наприклад, банківський сектор у Білорусі не пройшов через таку ж саму кризу, яку ми бачили в Україні, але в ньому все ще є культура державних банків, кредитування за наказом та інші речі, які необхідно перевести на комерційну основу. Хоча там є і приватні банки. У Молдові основною проблемою в банківському секторі була і залишається непрозорість акціонерів», — пояснює він.

У Грузії ж банківський сектор зовсім інший, стверджує Маліж. «Там є два великих професійних банки – Банк оф Джорджія та Ті-Бі-Сі, отже, ринок є конкурентним і відкритим», — резюмує він.

Повну версію інтерв'ю читайте тут: Франсіс Маліж: Україна знову у першій п’ятірці країн за обсягом інвестицій ЄБРР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: