У Молдові оштрафували телеканал за трансляцію «путінської пропаганди»

У Молдові оштрафували телеканал за трансляцію «путінської пропаганди»

Молдавський телеканал транслював щорічне послання президента Росії

Координаційна рада з телебачення і радіо Молдови оштрафувала телеканал Prime на 70 тис. леїв (близько 3,5 тис. євро) за трансляцію «Щорічного послання президента РФ Володимира Путіна Федеральним зборам». Про це повідомляє видання Newsmaker.

Члени Координаційної ради вважають, що телеканал порушив положення Кодексу про телебачення і радіо про заборону новин, інформаційно-аналітичних та військових програм, вироблених у країнах, що не ратифікували конвенцію про транскордонне телебачення.

Крім того, у програмі були повідомлення «з ознаками переваги Росії порівняно з іншими країнами». Мова йшла про запуск ракет під час послання Путіна.

Нагадаємо, у Молдові 12 лютого набув чинності закон, що забороняє телеканалам показувати російські новини та інформаційно-аналітичні програми.

10 січня спікер парламенту Молдови Андріан Канду підписав замість президента Ігоря Додона закон, що забороняє ретрансляцію в країні російських новин та інформаційно-аналітичних програм.

Закон, що забороняє ретрансляцію в Молдові російських новин, був опублікований в «Офіційному моніторі Республіки Молдова» 12 січня. ЗМІ дали 30 днів, щоб привести свою діяльність у відповідність з новими нормами. За порушення закону передбачені санкції.

У перший раз штраф може скласти від 40 тис. леїв до 70 тис. леїв ($2300-4000), за повторне порушення — від 70 тис. леїв до 100 тис. леїв ($4000-5800). Якщо штрафи не подіють, Координаційна рада з телебачення і радіо має право відкликати у мовника ліцензію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: