У моряків американського авіаносця повторно виявили коронавірус

У моряків американського авіаносця повторно виявили коронавірус

У 13 моряків авіаносця «Теодор Рузвельт» результати тестування повторно показали наявність вірусу

Попри ізоляцію у деяких моряків було виявлено симптоми коронавірусу

Результати аналізів на коронавірус 13 моряків, які служать на американському авіаносці «Теодор Рузвельт», показали наявність вірусу, хоча раніше ці моряки видужали від коронавірусної хвороби. Про це повідомляє Голос Америки.

Команда авіаносця місяць перебувала на базі ВМС в Гуамі, після того, як на кораблі було виявлено спалах коронавірусу Covid-19. Незважаючи на ізоляцію та карантин, у деяких моряків на початку травня було виявлено симптоми коронавірусу.

«Цього тижня невелика кількість моряків авіаносця «Теодор Рузвельт», у яких раніше виявляли Covid-19 і які відповідали жорстким критеріям щодо одужання, аналізи знову показали коронавірус, - заявив речник ВМС США Марс Васкес. - Ці протоколи призвели до наявності невеликої кількості осіб, з якими контактували ці моряки, і їх також знято з корабля, розміщено на карантині; вони здали аналізи».

Експерти з громадського здоров‘я намагаються встановити, чому у деяких пацієнтів знову виявляють коронавірус, після того, як ті, як видається, одужали. Раніше про такі випадки повідомляла влада Південної Кореї.

Також звучать сумніви у точності тестів, які, можливо, не здатні виявляти вірус, коли його концентрація мала.

Нагадаємо, 1 квітня капітан американського атомного авіаносця USS Theodore Roosevelt (Теодор Рузвельт) Бретт Крозьє запросив командування ВМС США про термінову допомогу у зв'язку зі спалахом коронавірусу Covid-19 на його борту.

Нагадаємо, станом на ранок середи, 20 травня, загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі складає 323 285 осіб. Країнами з найбільшим поширенням коронавірусу залишаються США (1 528 568), Росія (299 941), Бразилія (271 885), Велика Британія (250 138), Іспанія (232 037), Італія (226 699), Франція (180 933), Німеччина (177 778) і Туреччина (151 615).

В Україні станом на 20 травня підтверджено 19 230 випадків Covid-19, з них 5 955 одужали, 564 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 354 випадки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: