США підготували нові санкції проти держборгу і держбанків Росії

США підготували нові санкції проти держборгу і держбанків Росії

Америка вводить все більше санкцій проти Росії

У Конгресі США готується пакет санкцій проти держборгу і держбанків Росії. Текст законопроекту опублікований в базі документів американського парламенту.

Законопроект передбачає введення повної заборони для американських фізичних і юридичних осіб на будь-які операції з російським держборгом. Під санкції потрапляють папери терміном обігу більше 14 днів, випущені ЦБ, Мінфіном Росії або від імені Фонду національного добробуту.

Заборона також поширюється на облігації Ощадбанку, ВТБ, Газпромбанку, Банку Москви, Россельхозбанку, Промсвязьбанку і Зовнішекономбанку. З перерахованими держбанками блокуються будь-які операції. Також забороняються угоди з їх активами.

Нові санкції автори законопроекту назвали відповіддю на отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля, «спроби уряду Росії порушувати міжнародні закони» і «російську агресію» щодо «експатів, дисидентів і демократичних активістів», наголошується в документі.

Як відомо, російські олігархи через санкції втратили вже близько $16 млрд.

Як повідомлялося, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених у так звану «Кремлівську доповідь». До їх числі, серед інших, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев, командувач Росгвардією Віктор Золотов, керівник Роскомнадзору Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Обмежувальні заходи накладені також на 14 російських компаній.

У той же час, як пишуть ЗМІ, найближчим часом влада США обговорять нові санкції проти Росії, пов'язані з останньою хімічною атакою в Сирії. Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що за хімічну атаку доведеться «заплатити велику ціну», а Держдеп США поклав відповідальність за неї на Росію.

10 квітня Петро Порошенко під час візиту у Німеччину анонсував нові санкції проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: