У США вчинив самогубство в'язень, який понад 11 років чекав смертної кари

У США вчинив самогубство в'язень, який понад 11 років чекав смертної кари

Виконання вироку відкладали двічі

Чоловіка знайшли повішеним на простирадлі

У США у в'язниці штату Невада вчинив самогубство Скотт Дозье — в'язень, засуджений до смертної кари, він чекав виконання вироку понад 11 років. Чоловіка знайшли повішеним на простирадлі у своїй камері у суботу 5 січня, пише CNN.

У минулому торговець наркотиками, Дозье, був засуджений у 2002 році за вбивство першого ступеня: він обвинувачувався у тому, що вбив і розчленував чоловіка, фрагменти тіла якого знайшли у Лас-Вегасі.

У 2007 році Дозье звинуватили і винесли вирок за вбивство ще однієї жертви, тіло якої виявли у пустелі Арізони. Відтак, чоловіка засудили до смертної кари.

Відповідно до законодавства штату, Дозье мали стратити у липні 2018 року за допомогою комбінації препаратів, які раніше жодного разу не використовувались — поєднання мідазоламу, фентанілу та цисатракурію. Виконання вироку відкладали двічі.

Адвокати Дозье стверджували, що їхній клієнт хоче бути страченим, водночас захисники виступали проти вироку через використання одного з препаратів: ін'єкція могла спричинити страждання в'язня.

У листопаді 2017 року суд відклав страту Дозье на невизначений термін, у травні 2018 року рішення поновили.

Однак, у липні того ж року суд скасував рішення про смертну кару через те, що виробник одного з препаратів — мідазоламу — звернувся до суду з проханням припинити використання свого продукту. Суд схвалив прохання, оскільки компанія зазнала б «непоправної шкоди» через ймовірне незаконне придбання препарату штатом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: