У Великодньому зверненні Папа Римський закликав припинити конфлікти у світі

У Великодньому зверненні Папа Римський закликав припинити конфлікти у світі

Папа Франциск закликав до солідарності через пандемію коронавірусу

Фото:Reuters

Папа Римський Франциск провів богослужіння в порожньому соборі Святого Петра без участі вірян

У Ватикані вранці у неділю, 12 квітня, відбулося Великоднє богослужіння, через пандемію Covid-19 цього року служба проходила без вірян.

Папа Римський Франциск провів її в соборі Святого Петра у супроводі лише кількох священнослужителів, – повідомляє DW..

Згодом у своєму традиційному Великодньому зверненні "Urbi et Orbi", посланні "Місту та світу", Франциск закликав до «негайного» припинення вогню у збройних конфліктах. «Нехай Христос просвітить усіх, хто несе відповідальність за конфлікти, щоб вони мали сміливість підтримати заклик до негайного глобального припинення вогню у всіх куточках світу», – сказав він.

Він також закликав країни до солідарності у боротьбі з пандемією коронавірусу, яка забрала вже понад 109 тисяч життів по всьому світу. Папа також наголосив на необхідності скоротити чи пробачити борги бідних країн, які страждають від епідемії. «Нехай усі нації будуть в змозі задовольнити найбільші потреби наразі через зменшення, якщо не прощення, боргу, що обтяжує баланси найбідніших країн», – сказав він.

Всі останні тижні Папа Франциск звертається до вірян зі своєї бібліотеки за допомогою онлайн-трансляцій. Хресну ходу ввечері у Страсну п'ятницю він здійснив у супроводі лише п'ять ув'язнених з тюрми з італійського міста Падуя та п'ять лікарів і медсестер з Ватикану.

Нагадаємо,  московський патріархат у центрі Рівного сьогодні, 12 квітня, провів масові богослужіння і освячення верби.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: