Український дипломат закликав Австрію «підняти питання Сенцова», коли приїде Путін

Український дипломат закликав Австрію «підняти питання Сенцова», коли приїде Путін

Австрійська кіноакадемія приєдналася до голосу кінематографістів з усього світу, що закликають звільнити Сенцова

Посол України в Австрії Олександр Щерба закликав австрійську владу підняти питання звільнення українського режисера Олега Сенцова під час візиту до цієї країни президента Росії Володимира Путіна. Відповідний пост дипломат опублікував у Facebook.

«Численні кінематографісти зі всього світу, поміж них Агнешка Холланд, Кшиштоф Зануссі, Джонні Депп і Олександр Сокуров, закликали Володимира Путіна звільнити Олега Сенцова. До колективного листа європейських кінематографістів приєдналась також Австрійська кіноакадемія. Справа Сенцова – гарна можливість для Австрії виявити себе справжнім політичним посередником та гуманістичною європейською державою, яка готова вступитись за одне окреме життя. Запланований на 5 червня візит Путіна до Відня, напевне, дасть таку нагоду», – написав він.

Візит Путіна до Відня очкується 5 червня.

Нагадаємо, український політв’язень, незаконно ув’язнений у Росії Олександр Кольченко оголосив голодування 31 травня. Його вимога — звільнити незаконно ув’язненого Олега Сенцова. Таким чином Кольченко вирішив підтримати Сенцова, який голодує від 14 травня, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів, яких утримує російська влада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: