В ЄС хочуть заборонити «веганські бургери» та «веганські стейки»

В ЄС хочуть заборонити «веганські бургери» та «веганські стейки»
Фото: evilolivefood.com

Виробники вегетаріанської їжі мають переглянути назви, якщо члени ЄС узгодять нові правила щодо захисту м’ясних термінів

Брюссельський комітет ухвалив, що назву «веганський бургер» треба замінити на менш привабливу - «веганський диск», повідомляє The Guardian.

«Ми відчуваємо, що слово «стейк» має бути збережене для справжнього стейка з м’яса, тож потрібні нові назви для всіх цих нових продуктів. Багато треба зробити в цьому напрямку, для чого знадобиться багато вигадливості», - говорить французький депутат Європарламенту Ерік Андріє.

Відповідно до розглянутого регулювання, під захист потрапляють терміни: стейк, ковбаса, ескалоп, бургер та гамбургер. Голосування щодо цих заходів відбудеться повним складом парламенту після європейських виборів у травні, а тоді вже будуть передані країнам-членам та Єврокомісії.

Назва «веганський диск» була розглянута, як одна із можливих, проте не буде являтися обов’язковою.

Згідно зі статтею 17 Регламенту (ЄС) № 1169/2011, назви, які наразі використовуються для м'ясних продуктів і м'ясних страв, будуть зарезервовані виключно для продуктів, що містять м'ясо, вирішили депутати.

Нагадаємо, Єврокомісія досягла домовленості з Україною про зміну угоди про зону вільної торгівлі, що має на меті обмежити неконтрольоване ввезення курятини в ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: