У Румунії вирішили не звільняти главу антикорупційного управління

У Румунії вирішили не звільняти главу антикорупційного управління
Лаура Ковесі

Лауру Ковесі підтримали тисячі румунців за її успішну роботу

Вища рада магістратури Румунії ухвалила рішення відхилити вимогу міністра юстиції Тудорела Тоадера про звільнення керівника Національного антикорупційного управління (DNA) Лаури Ковесі. Про це йдеться у заяві на сайті відомства.

«На засіданні 27 лютого 2018 року секція прокуратури Вищої ради магістратури негативно відповіла на запит міністра юстиції про звільнення пані Лаури Кодрути Ковесі з посади головного прокурора Національного антикорупційного управління», - йдеться у заяві.

Після рішення Вищої ради магістратури, президент має вирішити так само.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Румунії Клаус Йоханіс відзначив роботу головного антикорупційного прокурора країни Лаури Кодруци Кевеші.

Також повідомлялося, що у Бухаресті та кількох містах Румунії пройшли мітинги на підтримку Національного антикорупційного управління країни (DNA) та його голови Лаури Ковеші.

Всього з часу початку роботи DNA в 2006 році до 70 членів парламенту країни постали перед судом. На сьогодні спікери обох палат парламенту Румунії проходять по двом окремим справам. Із приходом на посаду Лаури Кодруци Кевеші кількість розслідувань значно зросла, що викликало позитивну оцінку із боку Брюсселя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: