ВООЗ: в результаті хіматаки у Сирії постраждали 500 людей

ВООЗ: в результаті хіматаки у Сирії постраждали 500 людей

Всесвітня організація охорони здоров’я підтвердила факт хімічної атаки у Сирії

Більше 500 пацієнтів, які на вихідних були доставлені у медзаклади після нападу на сирійську Думу, мали симптоми, які з'являються після впливу на організм токсичних хімічних речовин. Про це заявила Всесвітня організація охорони здоров’я, посилаючись на своїх партнерів з кластеру охорони здоров’я (Health Cluster).

«Зокрема, спостерігалися ознаки сильного подразнення слизових оболонок, порушення дихання та порушення центральної нервової системи в осіб, які піддалися впливу», - повідомили в організації.

ВООЗ уточнює, що, згідно з повідомленнями, в результаті атаки загинули більш 70 людей, які сховалися в підвалах, причому 43 людини загинули внаслідок симптомів, пов'язаних з впливом високотоксичних хімічних речовин.

«ВООЗ вимагає негайного безперешкодного доступу в цей район для надання допомоги постраждалим та оцінки впливу на здоров'я», - заявив заступник генерального директора ВООЗ Пітер Салама.

Як відомо, 6 квітня внаслідок авіаударів по місту Дума, що в Східній Гуті, щонайменше 32 мирних жителів загинули, понад 50 осіб зазнали поранень.

Пізніше стало відомо про 100 загиблих.

Офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт заявила, що Вашингтон має в своєму розпорядженні інформацію про можливе застосування отруйного газу в Сирії, від якого загинули не менше 85 людей. 

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп різко засудив застосування хімічної зброї під час бомбардувань міста Дума в Східній Гуті, в якому звинувачують сили сирійського правителя Башара Асада. За словами глави Білого дому, Асад «заплатить високу ціну» за цей злочин.

10 квітня Сполучені Штати Америки просять Раду Безпеки ООН проголосувати за пропозицію щодо нового розслідування про використання хімічної зброї в Сирії. 

Читайте також: Чи стане хімічна атака в Ідлібі останньою на рахунку Асада та росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: