Заборона подвійного громадянства: Австрія вже забрала паспорти у 85 турків

Заборона подвійного громадянства: Австрія вже забрала паспорти у 85 турків
Австрійський паспорт
Фото: Krone

Лише у Відні відділенням повідомлено 915 туркам про негативні результати перевірки наявності у них подвійного громадянства

Щонайменше 85 турків, які мали крім австрійського також турецький паспорт, позбавлено австрійського громадянства, оскільки подвійне громадянство в країні заборонено законом.

Про це повідомляє австрійська газета Krone.

«Щонайменше 85 австро-турків мусять віддати свої австрійські паспорти в результаті перевірки наявності подвійного автрійсько-турецького громадянства, наявність якого є незаконним. Близько 100 рішень щодо позбавлення (австрійського громадянства) ще не набули чинності», - йдеться у повідомленні.

Прогнозується, що ця цифра в подальшому буде лише зростати: сотні рішень наразі перебувають на стадії підготовки.

Лише у Відні відділенням магістрату, яке займається міграцією та громадянством, повідомлено 915 туркам про негативні результати перевірки наявності у них подвійного громадянства. Наразі вони мають доказати, що не володіють другим, турецьким паспортом. Всього відділ проводить близько 18 тис. перевірок щодо наявності в осіб подвійного громадянства.

Як повідомлялося, закон про громадянство Республіки Австрії не дозволяє мати два чи більше громадянств. Усі, хто набувають австрійське громадянство шляхом натуралізації, як правило, втрачають іноземне громадянство. Як і австрійці втрачають громадянство Австрії при набутті іноземного громадянства. 

Громадянство іншої країни може бути збережено, при наданні австрійського, лише в особливих випадках, якщо від іноземця очікується екстраординарні досягнення в інтересах Республіки Австрії та наявність іноземного громадянства у нього слугує австрійським державним інтересам. 

До слова, у Литві відбудеться референдум щодо подвійного громадянства.

Нагадаємо, між Україною і Угорщиною спалахнув дипломатичний конфлікт через роздачу угорських паспортів громадянам України у Берегово.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: