Збільшилась кількість жертв вибуху у багатоповерхівці в Кишиневі

Збільшилась кількість жертв вибуху у багатоповерхівці в Кишиневі
Фото: point.md

У понеділок вранці під завалами конструкцій, зруйнованих у результаті вибуху в житловому будинку, рятувальники знайшли тіло ще однієї загиблої жінки, це вже четверта жертва вибуху

У результаті вибуху в багатоповерховому будинку в житловому комплексі Ришкановка в столиці Молдови чотири людини загинули, шестеро, в тому числі один з рятувальників, отримали травми різного ступеня тяжкості. Таку інформацію підтвердили в Генеральному інспектораті з надзвичайних ситуацій при МВС Молдови.

«У понеділок вранці, 8 жовтня, під завалами зруйнованих у результаті вибуху в житловому будинку конструкцій рятувальники знайшли тіло ще однієї загиблої жінки. Наразі правоохоронці встановлюють її особу», - йдеться в повідомленні.

Напередодні під завалами були знайдені тіла 30-річної жінки та дитини. Також 77-річний чоловік, який постраждав від вибуху, помер у лікарні. Рятувальні роботи тривають.

Уряд Молдови ухвалив рішення виділити родичам загиблих по 50 тисяч леїв (трохи більше 2,5 тисячі євро), а мерія Кишинева виділила з бюджету 10 мільйонів леїв (понад півмільйона євро), необхідних для придбання нових квартир.

Нині проводиться технічна експертиза багатоповерхового житлового будинку, щоб з'ясувати, чи підлягають ремонту зруйновані квартири, оскільки в результаті вибуху постраждала і частина несучих конструкцій будинку.

Генпрокуратура Молдови порушила кримінальну справу за статтею «Вбивство через необережність». Якщо вина господарів квартири буде доведена, їм загрожує тюремне ув'язнення терміном до шести років.

Пізно увечері в суботу, 6 жовтня, в 16-поверховому житловому будинку в Кишиневі пролунав потужний вибух. В результаті вибуху були зруйновані квартири на чотирьох поверхах. За даними рятувальників і криміналістів, на одному з поверхів у квартирі вибухнув газовий балон. Будинок не підключений до мережі центрального газопостачання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: