ЗМІ: Білий дім розглядав можливість нанесення ударів по Ірану

ЗМІ: Білий дім розглядав можливість нанесення ударів по Ірану

США начебто розглядали можливість ударів по Ірану восени 2018 року

Рада національної безпеки Білого дому запитувала у міністерства оборони США дані про можливість нанесення ударів по Ірану.

Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

За інформацією видання, запит був відправлений восени 2018 року після того, як група проіранських бойовиків відкрила мінометний вогонь по дипломатичному району Багдада, де знаходиться посольство США. Під час обстрілу снаряди приземлилися на відкритій ділянці, і ніхто не постраждав.

WSJ повідомляє, що прохання Ради національної безпеки, очолюваної Джоном Болтоном, викликало серйозне занепокоєння з боку нинішніх і колишніх  чиновників Пентагону і Державного департаменту.

Видання зазначає, що Пентагон виконав прохання Ради нацбезпеки. Але невідомо, чи надали президентові Дональду Трампу інформацію про можливості нанесення ударів по Ірану.

У Держдепартаменті США не надали коментарі з цього питання. У Пентагоні відповіли, що надають президенту різні варіанти дій на загрози.

Зазначимо, що 9 січня Рада ЄС розширила санкції проти Ірану.

Також США заблокували продаж російських літаків Superjet 100 до Ірану

Минулого тижня Державний департамент США повідомив про намір адміністрації Дональда Трампа провести в Польщі саміт щодо Ірану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: