Шулявський міст обвалився. Усі подробиці надзвичайної події у Києві (оновлюється)

надзвичайна подія
Шулявський міст обвалився. Усі подробиці надзвичайної події у Києві (оновлюється)
Шулявський міст рухнув
Фото: Станіслав Груздєв

Вже декілька років можновладці обіцяли реконструювати надважливу транспортну розв’язку

Що сталося

Увечері, 27 лютого 2017 року, в Києві обвалився Шулявський шляхопровід, який вже давно обіцяли реконструювати.

Частина Шулявського мосту впала на припарковані авто (фото: Київ автомобільний)Частина Шулявського мосту впала на припарковані авто (фото: Київ автомобільний)

За попередніми даними, жертв і постраждалих немає. За словами очевидців, уламки моста пошкодили один автомобіль.

На Шулявському шляхопроводі демонтують зовнішню конструкцію пішохідної частини, яка обвалилася.

Через аварію заїзд на міст поки закритий. Обмежено рух в напрямку проспекту Перемоги. Крім того, перекрито рух по вулиці Гетьмана від Шулявки до Індустріального моста.

Станом на ранок, комунальники демонтували зовнішню конструкцію пішохідної частини Шулявського мосту.

Шулявський міст. Ранок 28 лютогоШулявський міст. Ранок 28 лютого

Представники «Укравтодору» мають намір у найближчі півгодини розблокувати рух на Шулявському мосту, і обіцяють відновити рух до дев’ятої години ранку.

Пізніше столична влада повідомила, що рух Шулявським шляхопроводом буде відновлено після випробувань. Дві вантажівки, вагою близько 66 тонн, проїдуть по мосту, зупиняючись на кожному з прольотів.

Опівдні, 28 лютого, рух Шулявським шляхопроводом було відновлено.

Транспорт рухається Шулявським шляхопроводомТранспорт рухається Шулявським шляхопроводом

Квадрокоптер зняв, як виглядає Шулявський шляхопровід після нічного обвалу:

Кличко приїхав особисто подивитись

Міст, що обвалився на Шулявському шляхопроводі, не був аварійним. «Аварійним він визнаний не був», - заявив Віталій Кличко.

Віталій Кличко біля зруйнованого Шулявського мостуВіталій Кличко біля зруйнованого Шулявського мосту

«Він втомився від часу, з одного боку. З іншого - це те, що були порушені норми експлуатації, під мостом стояли МАФи, де була пожежа. Це внаслідок порушення правил експлуатації», - додав столичний голова.

Столична влада повідомила про зміни в роботі тролейбусних маршрутів №№ 7, 22, 27, 30, 42. Також, збільшено кількість вагонів на трамвайному маршруті № 3 Борщагівської лінії швидкісного трамвая.

Вже вранці, 28 лютого, з займаних посад були звільнені заступник міського голови з питань транспортної інфраструктури та голова Солом’янського району.

1 березня, в ефірі одного з українських каналів, мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що у 2017 році буде розпочато реконструкцію Шулявського шляхопроводу.

Також, міський голова повідомив, що у 2017 році в столиці замінять 300 км доріг.

10 березня, міський голова повідомив, що найближчим часом буде затверджено проект реконструкції Шулявського шляхопроводу.

Реконструкція Шулявського мосту

Перший проект реконструкції розв'язки на Шулявці затвердили ще в жовтні 2008 року. Тоді його оцінили в 300 млн грн. Обіцяли, що реконструкція Шулявського шляхопроводу буде завершена до 2012 року, якраз під Євро-2012.

Однак, реконструкції постійно заважав один з корпусів заводу «Більшовик», тому його пропонували знести. Згодом вартість і терміни реконструкції тільки збільшувалися. У березні 2014 року від попередніх проектів вирішили відмовитися остаточно.

В 2015 році столична влада повернулась до розробки нового проекту реконструкції Шулявського шляхопроводу.

Передбачалось, що нова розв'язка буде трирівневою з реверсивним розподільним кільцем, і вона би включала велодоріжки та простір для піших прогулянок.

За словами експерта Дмитра Беспалова, досі архітектори не погодили жоден із запропонованих проектів

6 березня 2017 року, столична влада повідомила, що підготовлено сім варіантів реконструкції Шулявського шляхопроводу, які будуть розглянуті містобудівною радою.


Реконструкція Шулявського шляхопроводу. Засідання містобудівної ради (фото прес-служби КМДА)Реконструкція Шулявського шляхопроводу. Засідання містобудівної ради (фото прес-служби КМДА)

Згодом, експерти зупинились на трьох представлених варіантах реконструкції. За підсумками засідання проекти були направлені на подальшу розробку та доопрацювання. 

Реакція соцмереж

«Він втомився від часу, з одного боку. З іншого – це те, що були порушені норми експлуатації, під мостом стояли МАФи, де була пожежа. Це внаслідок порушення правил експлуатації», – так пояснював, причину обвалу частини Шулявського мосту, міський голова Віталій Кличко.

Саме на слова «втомився від часу» бурхливо відреагували користувачі соціальних мереж.

Фотожаба на обвалення Шулявського мостуФотожаба на обвалення Шулявського мосту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: