На Вінниччині є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури (оновлено)

Фахівці працюють над ліквідацією наслідків російської атаки
фото з відкритих джерел

Вибухова хвиля пошкодила приватний будинок

Російські війська атакували об’єкти критичної інфраструктури у Вінницькій області. Про це повідомила перша заступниця глави Вінницької ОВА Наталія Заболотна.

Крім того, вибухова хвиля пошкодила приватний будинок.

«Станом на зараз інформація про загиблих відсутня. Всі служби виїхали на місця для ліквідації наслідків. Наслідки атак встановлюються», – додала вона. 

Пізніше Заболотгна додала, що над Вінницькою областю під час атаки російських військ пройшло 15 дронів та 22 крилаті ракети, збито 2 дрони та 4 ракети, 8 безпілотників локаційно зникли. Утім, є влучання в об'єкти критичної інфраструктури, пошкоджено школу та будинки, двоє поранених цивільнихю.

«Загалом над територією області пройшло 15 БпЛА та 22 КР. Із них попередньо підтверджено збиття ППО – 2 БпЛА (локаційно пропали – 8) та 4 КР. На жаль, є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури. Також вибуховою хвилею пошкоджено вікна та дахи однієї школи та приватних будинків. Є двоє поранених цивільних середнього ступеню важкості. Інформація про загиблих відсутня», – повідомила Заболотна. 

З її слів, усі служби працюють для ліквідації наслідків. Електропостачання, водопостачання відновлюється, вказала вона. «Піротехнічні розрахунки АРЗ СП обстежують території влучань та падінь на предмет наявності вибухонебезпечних предметів. Пожежі, які виникли внаслідок влучань, локалізовані та ліквідовані», – додала Заболотна.

«Рух залізничним транспортом, який було зупинено внаслідок влучань поруч із залізничними коліями, відновлено», – повідомила посадовиця.

Нагадаємо, російські загарбники знову атакували Україну ракетами та безпілотниками. Цього разу під прицілом окупантів опинилася енергетика.

Так, російські загарбники атакували цивільну інфраструктуру Полтавської області. Відомо про п’ятьох травмованих.

Також внаслідок ворожої атаки ушкоджено обʼєкт інфраструктури в Луцьку. Наразі відомо про одного загиблого.

Вранці російський агресор масовано атакував Дніпропетровську область. За попередньою інформацією, внаслідок атаки загинув 69-річний чоловік.

Зокрема, Російська Федерація атакувала енергетичні об'єкти на Львівщині.

Як повідомлялося, «Укренерго» надало розпорядження ДТЕК ввести екстрені відключення світла. У зв’язку зі складною оперативною ситуацією в енергетичному секторі столична влада ухвалила рішення розгорнути по Києву «Пункти незламності».

До слова, у різних регіонах України через атаку Росії фіксуються знеструмлення. Як повідомила «Укрзалізниця», задля забезпечення перевезення пасажирів вже виведені резервні тепловози.

Читайте також: