Масована атака на Україну. Є поранені та загиблі (фото, відео)

Масована атака на Україну. Є поранені та загиблі (фото, відео)
Росіяни пошкодили багатоквартирний будинок в Луцьку
фото: ДСНС

«Укренерго» надало розпорядження ввести екстрені відключення світла після атаки РФ

Сьогодні, 26 серпня, Росії здійснила черговий масований обстріл України. Станом на 10:10 повідомляється про вибухи у Дніпрі, Кривому Розі, Кропивницькому, Харкові, також вибухи чули на Вінниччині.

Атака на Полтавщину

Російські загарбники вранці атакували цивільну інфраструктуру, про що заявив очільник ОВА Філіп Пронін. Внаслідок атаки постраждав промисловий об'єкт, відомо про п’ятьох травмованих.

Влучання в Луцьку

Російські окупанти влучили по Луцьку, де внаслідок атаки пошкоджено багатоквартирний будинок

Наслідки російської атаки на Луцьк
Наслідки російської атаки на Луцьк
фото: ДСНС

Рятувальники оперативно ліквідували наслідки горіння та руйнувань конструкцій у квартирі. Крім цього, надано допомогу мешканцям для евакуації у безпечне місце.

Згодом очільник міста повідомив, що внаслідок атаки ушкоджено також обʼєкт інфраструктури і є один загиблий. Близько 10.00 внаслідок ворожої атаки пошкоджено ще один житловий будинок в обласному центрі.

Вибухи у столиці

Про декілька потужних вибухів повідомляли й жителі столиці. Кореспондент «Главкома» зауважив, що під час повітряної тривоги на лівому березі сталася потужна пожежа. Крім цього, жителі масово фіксували перебої з електрикою та водопостачанням.

Київщина

На Київщині зафіксовано пошкодження інфраструктурних об’єктів внаслідок атаки РФ. Про це заявив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

«Є пошкодження інфраструктурних об’єктів. Вже маємо інформацію про поранену людину. Її доправлено до одного з районних медзакладів, надається необхідна допомога», – йдеться у заяві.

Також Кравченко повідомив про пошкодження приватних будинків внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в чотирьох районах. «Деталі згодом. Всі оперативні служби працюють на місцях», – додав очільник ОВА.

Атака на Дніпропетровщину

Один загиблий є у Дніпропетровській області: 69-річний чоловік. Внаслідок атаки РФ сталося кілька займань, зокрема, пожежа у дачному будинку.

Загалом там, за попередніми даними, пошкоджені з десяток будинків. Два – зруйновані.

Масована атака на Україну. Є поранені та загиблі (фото, відео) фото 1
фото: ДСНС
Масована атака на Україну. Є поранені та загиблі (фото, відео) фото 2
фото: ДСНС
Масована атака на Україну. Є поранені та загиблі (фото, відео) фото 3
фото: ДСНС

Удар по Запорізькому району

Про загиблого через атаку держави-терористки повідомив й очільник Запорізької ОВА. Так, у Запорізькому районі ворог наніс удар поряд з приватним будинком.

Житомирщина

У Житомирі призупинено водопостачання, місто без світла, працюють ДСНС та відповідні служби. Водоканал також уточнив, що більше інформації щодо відновлення водопостачання буде згодом.

«Поки що не можу дати інформацію, коли буде електроенергія. Одразу після відбою водоканал почне працювати на генераторах подавати воду. Постачання води буде близько двох годин, щоб люди могли зробити резерв води, після буде припинено водопостачання. Далі вода буде з 19:00 до 22:00. Завтра зранку з 6:00 до 9:00 буде вода. Зараз збираємо штаб та робимо додатковий резерв по паливу і мастилам для роботи генераторів. Каналізаційні станції вже працюють на генераторах. Ситуація поки така, більше трохи пізніше...», – повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

Вінниччина та Рівненщина

На Вінниччині є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури, повідомила перша заступниця керівника ОВА Наталія Заболотна. Інформації про загиблих наразі немає.

Сьогодні зранку Рівненщина зазнала удару ворога. Ціллю став об'єкт енергетичної інфраструктури. Про це повідомив глава Рівненської ОВА Олександр Коваль. За словами очільника ОВА, внаслідок російської атаки у житловому будинку пошкодило вікна, жертв немає.

Сумщина

Ворог пошкодив чисельні об’єкти енергетики на території Сумщини. Про це повідомляє АТ «Сумиобленерго».

«Найбільше постраждали від військової агресії росіян енергетичні об’єкти в Глухівській, Білопільській, Середино-Будській, Ямпільській,  Великописарівській, Сумській,  Краснопільській, Путивльській громадах», – йдеться у повідомленні.

Також стало відомо, що Російська Федерація влучила в обʼєкт залізничної інфраструктури у Сумській області.

Львівщина 

Російська Федерація атакувала енергетичні об'єкти на Львівщині. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Під час ранкової повітряної тривоги ворог завдав масованого ракетно-дронного удару по території Львівської області. Він атакував декілька енергетичних об’єктів. Як наслідок виникли тимчасові перебої з електропостачанням у Львові та області», – повідомив Козицький. 

Станом на 12:00 ситуацію вдалося стабілізувати. Енергетики працюють над відновленням живлення. На місцях чергують ДСНС та правоохоронці.

Харківщина

Голова Харківською ОВА Олег Синєгубов повідомив, що зранку було зафіксовано влучання по Немишлянському району Харкова, без постраждалих.

«Також було влучання ракетою Х-22 було по с. Олексіївка Лозівського району – горіла трава на площі 1 га. Дані про постраждалих не надходили. У селі Першотравневе Красноградського району пошкоджено об’єкт інфраструктури. Внаслідок ракетного удару по цивільному підприємству Ізюмському району загинув чоловік. Ще дві людини отримали поранення», – заявив голова ОВА.

На Харківщині наразі ситуація з електропостачанням стабільна.

Одещина

Російські сили здійснили ракетний удар по Одещині. Внаслідок атаки є четверо поранених. Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

За словами Кіпера, ціль терористів – енергетична та цивільна інфраструктура регіону. Унаслідок атаки четверо людей отримали поранення, серед них – 10-річний хлопчик. 

Крім того, пошкоджено приватні будинки та велику кількість автотранспорту. В Одеському районі є збої в роботі електроенергії.

Масована атака на Україну. Є поранені та загиблі (фото, відео) фото 4
фото: ДСНС
Масована атака на Україну. Є поранені та загиблі (фото, відео) фото 5
фото: ДСНС

Ситуація у енергосистемі

У низці українських міст, зокрема у Києві, Житомирі зʼявились перебої з енергопостачанням. «Укренерго» надало розпорядження ввести екстрені відключення світла. 

Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що перебої з енергопостачанням повязані із проблемами в загальноукраїнській енергетичній мережі. Також Кличко заявив, що на правому березі столиці через відключення світла є перебої з водопостачанням.

Також атакувала енергетичні об'єкти на Львівщині. За словами глави ОВА, через російську атаку у Львові та області частково виникли перебої з електропостачанням. 

Знеструмлення торкнулися й роботи поїздів: «Укрзалізниця» попередила про затримки. «У зв'язку з масштабною атакою ворога маємо декілька знеструмлень по різних регіонах. Виведено резервні тепловози, усі поїзди далекого сполучення продовжать рух», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російські загарбники знову атакували Україну ракетами та безпілотниками. Так, у низці областей вранці було чутно вибухи.

Як відомо, о 3:08 у Києві пролунав сигнал повітряної тривоги. Пізніше влада повідомила, що зафіксовано рух ворожих безпілотних літальних апаратів. Сили протиповітряної оборони працювали над їх знешкодженням.

Як повідомлялося, 26 серпня безпілотники атакували Саратовську область. За словами губернатора області Романа Бусаргіна, нібито протиповітряна оборона знищила дрони. Однак уламки потрапили в будинки в Саратові та Енгельсі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: