Геннадій Друзенко Правник, громадський активіст

Чи є альтернатива Залужному на посаді Головнокомандувача ЗСУ?

Стратегічно переграв росіян саме Валерій Залужний

Політичні ігрища та ревнощі офісу Верховголовкома до Головкома ЗСУ не на часі та шкідливі

Відоме прислів'я стверджує: «У перемоги багато батьків, а поразка - сирота». На жаль, блискучий контрнаступ сил оборони України на Харківщині вже почали грати політично.

Очевидно, що звільнення частини Слобожанщини деякі коментатори та блогери намагаються використати, аби довести: у військовому керівництві є альтернатива генералу Залужному на посаді Головнокомандувача ЗСУ. Йому намагаються протиставити генерал-полковника Олександра Сирського як справжнього (і ледве не єдиного) архітектора Ізюмської контрофензиви.

Генерал Сирський, командувач Сухопутних військ ЗСУ, достойний український військовик. Його безумовно є за що поважати і його заслуги перед Україною очевидні. Але стратегічно переграв росіян таки Головком Валерій Залужний. Саме він створив ілюзію головного удару на Півдні, переконав ворога перекинути туди основні резерви, а в цей час скритно перекинув сили і засоби, потрібні для наступу, під Балаклею.

Політичні ігрища та добре відомі ревнощі офісу Верховголовкома до Головкома ЗСУ не на часі та шкідливі. На перемогу працюють всі сили оборони України, всі країна. Ієрархія, що склалась у військовому керівництві України, довела свою ефективність. Коней на переправі не міняють. Особливо, якщо це переправа по дорозі на Схід, в перебігу нашого наступу.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: