Костянтин Боровой Російський політик

Росія проговорилася про війну з Україною

Заяви Москви про ймовірну війні з США - звичайні погрози

Розмови російських політиків про загрозу війни між США і Росією – це просто шантаж. Вони цим займаються досить давно і синхронно. Те, що про це говорять одночасно і Путін, і Ніконов, свідчить про те, що це частина пропагандистської кампанії. Зрозуміло, що Путін не може сказати те ж, що артикулював Ніконов – що це нібито неминучий ядерний конфлікт. Ніконов, як і інші депутати, просто лякає. Це звичайний шантаж. Ніхто, звичайно, не застосує ядерну зброю.

І зрозуміло, що евфемізм, який вони застосовують, «український конфлікт» – а мова йде про агресію Росії проти України, вони проговорюються частково з цього приводу. Тобто вони тим самим визнають участь Росії в цьому конфлікті.

Серйозно ставитися до залякувань представників Кремля і депутатів не потрібно і не можна, тому що сьогодні це інструмент ведення військових дій – інформаційна війна, пропагандистська війна. Причому бачите, як звертаються і Путін, і Ніконов до американців. Тобто це спроба вплинути на громадську думку, пропагандистський інструмент в чистому вигляді.

Ефект від проведення інформаційної війни вже дуже високий. Навіть Європарламент прийняв резолюцію з приводу пропагандистських кампаній, які дуже ефективно впливають на громадську думку. Але не тільки! Вже визнано, що такі інструменти впливають на позицію виборців, вирішуються питання виборів у Франції, Німеччині, США... Цими пропагандистськими інструментами реалізується концепція розколу Європи. Причому вони вимагають значно менших зусиль, ніж військові дії, наприклад. Вже визнані факти спроб підкупу депутатів Європарламенту. Всім зрозуміло і відомо, що у великих західних ЗМІ розміщуються пропагандистські статті відомих журналістів просто за гроші.

За допомогою створення видимості війни між США і РФ Москві вдається тримати західного виборця в страху, тим самим підштовхуючи до вибору того кандидата або партії, що представляє лінію на примирення з Росією.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: