Відхід з Донбасу не допоможе. Путіна не повернуть до клубу великих держав

Країни G7 підтримують санкції проти Росії

Повернення Росії в «Велику вісімку» – це абсурдна ідея. Росію виключили чотири роки тому у зв'язку з подіями в Криму, і з того часу конфронтація зайшла набагато далі.

Тому навіть якщо Путін піде з Сирії та Донбасу, ні про яке повернення в «Велику вісімку» не може бути і мови як мінімум з двох причин.

Перша – це те, що Путін назавжди залишиться в Криму, а його виключили саме за це.

Друга: чи можна собі уявити спільне засідання прем'єр-міністра Великобританії, хто б це не був, тим більше Терези Мей, і президента Росії?! Ви наших людей газом труїте, а ми з вами обіймаємося і посміхаємося на «Великій вісімці»?

Але головне навіть не це. Обійматися і посміхатися – це робота політиків. Членство у «Великій сімці» означає дію за спільними правилами. Тоді це означатиме, що англійські правила включають анексію чужих територій і вбивство іноземних громадян в чужих столицях, і для приєднання Росії до «Великої сімки» англійці повинні анексувати якийсь шматок російської території і отруїти когось газом в Москві...

Якщо ж повернутися до першої причини, то повернення Криму – це просто абсурдне пропагандистське кліше. Абсолютно очевидно, що цього ніколи не станеться. Це суперечить базовим інстинктам будь-якого політика, тому що народ цього не прийме, навіть якщо в душі хоче і думає: «Та чорт із ним!», «Та пропади він пропадом!», «Усе одно він не наш». Люди можуть так думати, але політкоректність не дозволяє сказати.

Повернення Криму Україні неможливе, поки Росія – це Росія. Природно, настане час, коли не буде ні Росії, ні України, ні взагалі держав. У ході мінливої історії проблема Криму, як і проблеми Курильських островів, Карабаху, Калінінграда і ще сотні територій, не буде значущою. Зникнуть держави – ну і проблема зникне.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: