Віктор Уколов Колишній народний депутат України

Ціла країна бреше, або Як ми платимо податки

Щойно заходив на обід і звично підписав два чеки після оплати кредиткою

Щойно заходив на обід і звично підписав два чеки після оплати кредиткою: за замовлену страву - оплата кухні і, окремо, за каву і сік – оплата на бар. Кияни знають, що тепер це нормальна практика у столиці. Розповідаю чому.

Бар реєструють як суб‘єкт на загальній системі оподаткування, а кухню – на єдиному податку, щоб менше платити.

Ціла країна бреше Ну столиця так точно. Минулого тижня друзі шукали начальника невеличкого виробництва з досвідом і зв‘язками. Поставили зарплату $1000 на місяць і не знайшли. Довелося підняти у півтора рази. Якось я шукав кореспондентів і мав ту ж само проблему. Зрозуміло, що у відомості на зарплату начвиробництва отримує 1600 грн/міс, а мої дорогі журналісти були оформлені по 800 грн.

Переглянув статистику про Таможенний Союз. Знаєте яка середня зарплата у Білорусі? Аж 500 баксів на місяць, а в Україні лише жалюгідні $350. Причина в тому, що українці занижують зарплати, доходи, і, найголовніше, податки. А потім приїжджаєш у «багатшу» Білорусь і в шоці від невідповідності того, що ти бачиш і того, що читав.

Вчергове зустрів обурену статтю про бідних українських вчителів, які отримують копійки. Напевно написав кореспондент, який отримує $1000, але у відомостях на податки проходить із зарплатою 800 грн/міс, обідаючи в ресторанчику, де також не замислюючись підписує кілька чеків, щоб податків не заплатив також і ресторан.

Обурюємось далі.

P.S. Мінімальна ставка подоходного податку в Україні 15%, а у Польщі – 40%. Максимальна в Україні 17%, у Польщі – 60%. Але вгадайте де платять, а де роблять вигляд?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: