Валерій Пекар Український підприємець і громадський діяч

Ми не зможемо перемогти, якщо не запустимо економіку

З таким ставленням до економічної свободи й відновлення країни ми далеко не підемо

Це – наш другий фронт

Я дуже розчарований українським парламентом.

Розуміючи, що ми не зможемо перемогти, якщо не запустимо економіку – а ми не запустимо економіку, якщо будемо тягти за собою довгий хвіст пострадянських обмежень, – уряд разом з відповідальними членами парламенту, ключовими асоціаціями підприємців та провідними вітчизняними економістами розпочав лібералізацію економічних відносин. Нагадаю: ми посідаємо 130-е місце в світі за рейтингом економічної свободи. Країна з такими обмеженнями розвитку економіки просто не виживе та не переможе.

Вчора парламент розглядав законопроєкт №5388 про дерегуляцію трудових відносин. Наш Трудовий кодекс написаний десь у 1970-і роки й відображає тодішній стан уявлень про трудові ресурси та їхній внесок до створення економічних цінностей. З того часу минула епоха, а може навіть дві чи три.

І що ми бачили? Фракція «Батьківщина» зробила все можливе для затягування розгляду (спам у вигляді численних поправок), процес затягнувся на 2 години, а тим часом критична маса фракції «Слуги народу» та половина фракції «Голос» просто позбирали свої речі й звалили. Напевно, в них є важливіші справи під час війни, ніж законотворча діяльність, задля якої їх обирали. А фракція «Європейська солідарність» утрималася при голосуванні. Результат на табло – 187 і провалений законопроєкт.

З таким ставленням до економічної свободи й відновлення країни ми, м'яко кажучи, далеко не підемо. Люди, що виїхали, просто не повернуться в країну, яка пропонує найгірші умови для підприємницької діяльності в Європі, а люди, які не виїхали, виїдуть після війни. Будь ласка, давайте це буде останній раз, коли парламент так провалює питання економічної свободи. Це наш другий фронт.


Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: