Вадим Денисенко Журналіст, бізнесмен

Як Соловйов і Скабєєва прискорюють смерть Путіна

Рупори Кремля своєю брехнею наближають кінець путінського режиму
фото з відкритих джерел

Влада у Росії перестає бути сакральною і божественною

Ви не повірите, але росіяни різко наростили масив публікацій про свої перемоги на фронті. Порівняно з вівторком-середою приблизно на 50%. А порівняно з минулим тижнем в шість(!) разів.

З чим це пов‘язано? Можна припустити, що це націлено на пересічного росіянина. Але це не зовсім так. Пересічний росіянин крім ТВ активно читає телеграм канали і не може не помічати проблем на Харківщині (зрештою, навіть програма Вєсті дала сюжет про підготовку до оборони Куп‘янська і треба бути ідіотом, щоб не зрозуміти: щось іде не так).

Причина цього аномального сплеску побєдобєсія – аналітичний звіт про ситуацію в медіа, який кладуть Путіну на стіл. Там точно є пункт про воєнні наративи і цей пункт виглядає дуже оптимістично. Власне, от заради цього пункту і робиться весь цей віртуальний маразм.

Мені б дуже хотілося, щоб цей відрив від реальності продовжувався кілька наступних місяців (сподіваюся, Кремль боятиметься говорити правду людям). Якщо все це триватиме і надалі, це точно підірве один з найважливіших стовпів нинішньої Росії – безмежну віру у владу. І причина тут не в брехні: влада брехала вечь час. Причина у брехні, як реакції на безсилля. Влада перестає бути сакральною і божественною, бо вона безсила перед викликами. А брехня тут тільки прискорює усвідомлення цього безсилля. Це саме та річ, яка може зламати хребет режиму.

Тому, чим більше брехатимуть про воєнні перемоги соловйови, тим швидше режим почне тріщати.

Читайте також: Путін повернув росіянам «Поле чудес». Що це означає?
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: