Олексій Голобуцький Заступник директора «Агентство моделювання ситуацій»

Останній аргумент путінської пропаганди

Лідер РФ тільки й може, що лякати
фото з відкритих джерел

Для Путіна все в будь-якому варіанті закінчиться погано

Російські пропагандисти нагнітають тему ядерного шантажу світу: «а давайте бахнемо тактичною ядерною зброєю прямо зараз – і плювати на гуманізм!».

Очевидно, зі спробами тиснути на союзників України, щоб якось вийти з війни, поки все ще не стало геть погано, в Путіна не виходить. Тому він вдався до звичної тактики гопника на зоні: зобразити агресивного психа, готового піти «по бєспрєдєлу» будь-якої миті. Здохнути самому, але вбити всіх, до кого дотягнеться.

Очевидно, що на союзників це подіє в протилежний спосіб: домовлятись зі смертельно озброєним психом – справа очевидно контрпродуктивна.

Але якщо такі погрози піднімуться з рівня пропагандистів до рівня вищих чиновників Кремля, то союзники можуть змінити свою позицію в іншому питанні. Так, зараз Байден рішуче проти визнання Росії країною-спонсором тероризму. Але з озвученням державних терористичних погроз ядерною зброєю Європі може бути поставлене питання про визнання Росії країною-терористом, а не «спонсором тероризму».

Для Путіна все в будь-якому варіанті закінчиться погано.

Останній аргумент путінської пропаганди фото 1

Цікаво, що російська пропаганда справді вчепилась в тезу «ми ще нічого не починали»: тут у варіанті «Войну мы ещё объявим. Всё впереди».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: