Європа стала на бік України в конфлікті навколо «Євробачення»

Європейська мовна спілка стала на наш бік, змінивши загальні правила відповідно саме з українським, а не російським баченням проблеми

Європейська мовна спілка повідомила про зміну правил проведення пісенного конкурсу «Євробачення». Головна зміна стосується дій Росії, яка намагалася зірвати проведення останнього фестивалю в українській столиці і висунула як власного учасника порушницю закону - співачку Юлію Самойлову.

Державні російські ЗМІ сьогодні в один голос повідомляють, що правила проведення конкурсу змінені «через Україну», але це чергова брехня затятих пропагандистів. Ні, правила змінені саме через поведінку Росії.

Звичайно, Європейська мовна спілка може формально карати Україну, бо у правилах, які існували на момент проведення конкурсу, не було пункту, який дозволив би обмежити присутність на ньому порушниці закону.

У організаторів конкурсу були два шляхи. Перший - погодитися з нашою логікою і заборонити країнам посилати на конкурс учасників, які мають проблеми з законом країни-організатора. Другий - погодитися з логікою Росії і заборонити країнам-організаторам обмежувати право країн-учасниць на вибір учасників під загрозою відмови в проведенні фестивалю.

Європейська мовна спілка вибрала перший варіант - логічний, чесний і що найголовніше - здійсненний. Тому що жодна країна ніколи не проміняє повагу до закону на пісенний фестиваль. Україна це довела. Росія - програла.

Причому програла не тільки ганебну історію з Самойловою, яку намагалися грубо використовувати для інформаційних провокацій. Зміна правил проведення «Євробачення» доводить, що цивілізований світ потроху адаптується до цих провокацій, що він вчиться ставити капкани і пастки на російському шляху, що Москві з кожним роком буде все важче використовувати і недосконалість закону, і недосконалість правил для своїх огидних диверсій.

І це стосується не тільки фестивалю пісні. Одні пастки ставлять американські конгресмени, другі - європейські уряди, треті - організатори «Євробачення». Сенс - вовк повинен бути оточений червоними прапорцями недовіри, через які йому вже не перейти. Вовк повинен бігати по своєму непролазному лісу, злий і голодний.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: