ДБР розслідує понад 800 кримінальних справ, більшість з них - військові злочини

ДБР розслідує понад 800 кримінальних справ, більшість з них - військові злочини
Директор Бюро заявив, що буде збільшено кількість слідчих, зокрема, у підрозділах, що розслідують військові злочини

Труба уточнив, що понад 600 проваджень передано ДБР за підслідністю, при цьому 290 з них – це провадження, які були відкриті іншими правоохоронними органами до початку роботи Бюро

Станом на 20 грудня ДБР розслідує 843 кримінальних провадження, з них 180 – зареєстровано слідчими Бюро. Про це повідомив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» .

Труба уточнив, що понад 600 проваджень передано ДБР за підслідністю, при цьому 290 з них – це провадження, які були відкриті іншими правоохоронними органами до початку роботи Бюро.

«Основна частина – це військові злочини», – зауважив Роман Труба та додав, що деякі з них внесені до ЄРДР ще в 2014 році.

Директор ДБР наголосив, що слідчі у державному бюро розслідувань мають розслідувати власні провадження. «У випадку, якщо ДБР передадуть тисячі проваджень від інших правоохоронних органів, важко буде говорити про ефективну діяльність», - зазначив Труба.

«Ще рік органи прокуратури мають працювати для завершення досудового розслідування у своїх провадженнях. Це достатній період, щоб поставити крапку і прийняти те чи інше рішення», – підтвердив свою позицію Роман Труба.

При цьому директор Бюро заявив, що буде збільшено кількість слідчих, зокрема, у підрозділах, що розслідують військові злочини.

«На цей час ми проаналізували кількість військових злочинів і розуміємо, що навантаження на цих слідчих буде надзвичайно велике. Тому найближчим часом я прийму рішення про оголошення нового конкурсу на посади слідчих для того, щоб підкріпити саме управління, що буде займатися військовими злочинами», - поінформував Труба.

Також Труба повідомив, що за підтримки Ради Європи слідчі ДБР пройшли програму тренінгів від експертів Національної академії прокуратури України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: