Екс-нардепа Шепелєва перед судом перевели зі слідчого ізолятора СБУ

Екс-нардепа Шепелєва перед судом перевели зі слідчого ізолятора СБУ
22 грудня о 09:00 Печерський райсуд Києва розгляне клопотання прокуратури про продовження утримання під вартою Шепелєва.

Наразі Олександр Шепелєв знаходиться в київському ізоляторі тимчасового тримання

Колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, якого підозрюють у скоєні декількох злочинів, у п'ятницю, 21 грудня, з невідомих причин перевели зі слідчого ізолятора Служби безпеки України в київський ізолятор тимчасового тримання (ІТТ).

Про це УНН заявив його адвокат Денис Анікін.

«З невідомих причин Шепелєва перевели зі СІЗО СБУ в київський ІТТ», - зазначив захисник.

Зокрема, Анікін розповів, що приїхав на Аскольдів провулок, де знаходиться СІЗО СБУ, до свого підзахисного, але виявилося, що його там уже немає. Незабаром адвокату вдалося дізнатися, що Шепелєва перевели в київський ізолятор тимчасового утримання.

«Як потім з'ясувалося, його (Шепелєва. - ред.) привезли в ІТТ. Йому там стало зле, викликали «швидку». В ІТТ його не прийняли, і його з речами, телевізорами, обігрівачами та іншим повезли в суд. Він був на суді з пакетами. Його не госпіталізують, хоча, за протоколами МОЗ, мала бути госпіталізація. Суд ніяк не реагує. І його привозять в ІТТ, де неможливо ніяким чином надавати медичну допомогу», - розповів він.

Адвокат також повідомив, що 22 грудня о 09:00 Печерський райсуд Києва розгляне клопотання прокуратури про продовження утримання під вартою Шепелєва.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала колишнього народного депутата Олександра Шепелева за підозрою у скоєнні замаху на вбивство та скоєнні ще ряду злочинів, серед яких і розкрадання коштів.

У Шепелєва співробітники СБУ знайшли посвідчення так званого «міністерства державної безпеки ДНР», яке було видане на інше ім'я — Микола Борух. 

До слова, екс-депутат Олександр Шепелев у ніч на 6 липня 2014 року втік разом із конвоїром із лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою. Справу проти екс-нардепа було порушено в 2012 року.

Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів «Родовід Банку» на суму більше 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року. Крім того, його підозрюють в участі і скоєнні замаху на вбивство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: