Князєв не захотів обговорювати «чутки» про причетність до справи Гандзюк поліцейських

Князєв не захотів обговорювати «чутки» про причетність до справи Гандзюк поліцейських
Голова Національної поліції України Сергій Князєв

Коментуючи справу Гандзюк, Князєв зазначив, що його шокувала недовіра до поліції

Голова Національної поліції України Сергій Князєв відмовився коментувати інформацію про те, що підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк має родичів серед працівників поліції Херсона.

Про це Князєв заявив в інтерв'ю агентству «Українські новини».

На прохання журналіста прокоментувати інформацію про те, що підозрюваний в організації вбивства Гандзюк Сергій Торбін є родичем або кумом поліцейського начальника з Херсона, Князєв відповів:

«Це просто набір пліток, які я навіть не маю ні бажання, ні часу обговорювати. Тому що мені абсолютно не цікаво обговорювати плітку, що якийсь чиновник чи поліцейський був родичем такого-то ... У нашій державі кожен комусь родич... Ніякого офіційного свідоцтва, що офіцер поліції «прикривав» своєю посадою, своїми діями або бездіяльністю когось, немає. Жоден орган розслідування такого факту не встановив - ні Нацполіція, ні будь-який інший правоохоронний орган на сьогодні».

Коментуючи справу Гандзюк, Князєв зазначив, що його шокувала недовіра до поліції.

«Недовіра в цій справі до поліції - це взагалі був для мене шок. Питання недовіри почалось саме з справи пані Ноздровської (адвокатка Ірина Ноздровська, вбита на початку 2018 року, ред.), тому що ці постійні спроби «каламутити воду» привели лише до затримки розслідування кримінального провадження», - додав голова Нацполіції.

Раніше ЗМІ повідомляли, що підозрюваний в організації замаху на Гандзюк Сергій Торбін - колишній оперативний співробітник МВС, а також, що у нього є родичі в поліції.

До слова, генеральний прокурор України Юрій Луценко запевнив, що знає прізвище замовника вбивства співробітниці мерії Херсона та активістки Катерини Гандзюк, проте поки не готовий озвучити його.

До слова, 21 грудня 2018 року в СБУ заявили, що правоохоронці відпрацьовують версію стосовно нападу на радницю мера Херсона Катерину Гандзюк у зв'язку з її активною позицією щодо незаконної вирубки лісу на території Херсонщини та викриття причетних до злочинної схеми органів влади та місцевого самоврядування.

Як відомо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Вилита зловмисником сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

4 листопада Гандзюк померла у лікарні.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: