Концерт російської шансонетки у Дніпрі. Глядачів прогнали через коридор ганьби (фото)

Концерт російської шансонетки у Дніпрі. Глядачів прогнали через коридор ганьби (фото)
Ірина Круг виступала в окупованому Криму і тепер приїхала співати в Україну
фото: 056/Радіо Свобода

Окрім Дніпра, Круг планує виступити у Києві та Одесі – 8 і 9 жовтня

У Дніпрі перед концертом виконавиці російського шансону Ірини Круг вчора зібралися десятки активістів. Активісти вимагали скасування концерту співачки, яка є у базі сайту «Миротворець». Про це повідомляє місцеве видання «056».

Ірина Круг також відома як друга дружина та вдова убитого у 2002 році співака російського так званого шансону Михайла Круга. Представники громадськості заявили, що не хочуть бачити росіянку у Дніпрі.

Як пише «Радіо Свобода», серед протестувальників були учасники бойових дій на Донбасі, волонтери. У руках вони тримали гасла «Росія – ворог!», «Досить сидіти на російській культурі!».

За словами активістів, співачка «розважала окупантів в анексованому Криму» й платить податки в Російській Федерації, з яких фінансується російська армія.

Отже, у базу «Миротворець» Круг внесли через те, що вона відвідувала окупований Крим з порушенням українського законодавства. Відомо, що на півострові співачка виступала після окупації – у 2016 році. При цьому адміністративний кордон з Херсонською областю вона не перетинала, тобто їхала з РФ.

Активісти вчора почали збиратися за пів години до концерту, щоб показати своє ставлення до подібних гастролей російських артистів.

«СБУ на мої запити мені й раніше відповідала, що вони не створюють переліку артистів, яким заборонено в’їжджати в Україну, такий перелік створює Міністерство культури. Мінкультури мені письмово відповіло, що вони такий перелік створюють за інформацією, яку надає СБУ та прикордонна служба. Прикордонники письмово мені відповіли, що нічого не знають. І тому виявляється, що ніхто нічого не знає», – сказав один з активістів Василь Чабанов.

Активісти також закликали людей, які йшли на концерт, відмовитися від перегляду, попри те, що квитки коштували не дешево.

Між активістами й глядачами спалахнула словесна суперечка. Одна з глядачок сказала, що йде «на концерт улюбленої співачки» і «далека від політики». Охоронці поставили турнікет, крізь який пропускали тих, хто хотів слухати концерт. Учасники пікету скандували «Ганьба!», «Зрадники!».

Відзначимо, що вартість квитків на концерт вдови Круга починалася від 390 і до 1990 гривень. Їх реалізацією займався сервіс з продажу квитків на розважальні події України – Kontramarka.ua. На сайті продажу квитків організатори вказали: «Цього вечора у всіх є шанс насолодитися оксамитовим тембром голосу артистки і майже камерним спілкуванням у затишній атмосфері відкритого майданчика. Чудова, справжня і чарівна виконавиця привезе з собою програму «Ти серце і душа». А значить – нас чекає безліч душевних і зворушливих пісень, які ми всі встигли щиро полюбити всім серцем».

Відзначимо, що крім Дніпра, вона також планує виступити у Києві та Одесі – 8 і 9 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: