Луценко пояснив, як заочно судитимуть «сім'ю» Януковича та інших утікачів

Луценко пояснив, як заочно судитимуть «сім'ю» Януковича та інших утікачів

Рішення про заочне засудження ухвалені щодо близько 15 осіб

Людей, які скоїли злочин і втекли за кордон або на тимчасово окуповані території, засуджуватимуть заочно в тих випадках, коли вони переховуються від української влади понад півроку. Про це заявив на брифінгу генпрокурор Юрій Луценко, передає Еспресо.TV.

«Під час мого призначення я наполягав на необхідності прийняття закону про заочне засудження. Спеціальний порядок досудового слідства та заочного судового процесу був прийнятий і поширюється на осіб, які більше півроку переховуються від української влади на території інших держав або тимчасово окупованих територіях. Щодо осіб, по яких ми зберемо докази та знатимемо, що вони переховуються там більше, ніж півроку, ми зможемо розпочати за окремим рішенням суду заочний порядок засудження», - сказав генпрокурор.

Луценко зазначив, що ГПУ вже зібрала докази про злочини екс-першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна та чекає на спливання процедурного терміну.

«Є справа по розкраданню в особливо крупних розмірах колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна. Ми зібрали відповідні докази, вручили у встановленому порядку підозру і тепер чекаємо піврічного терміну, щоб можна було клопотати в суд про порядок заочного засудження. При цьому байдуже, де він - в Росії чи приїжджає в Крим. Ми закінчимо слідство, піврічний термін спливе, звернемося до суду і розпочнемо заочне засудження», - додав Луценко.

Крім того, рішення про звернення щодо заочного засудження ухвалені щодо екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова та інших наближених до Віктора Януковича утікачів - загалом близько 15 осіб.

«Аналогічні рішення прийняті по Азарову, Арбузову, Ставицькому - близько  півтора десятки наближених до Януковича осіб - по різних економічних і антидержавних злочинах. Практика Європейського суду говорить, що якщо заочно засуджена людина потім з'являється, вона має право на новий процес. Ми - за», - підсумував Луценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: