ЗМІ: За вихід Шепелєва з російського СІЗО заплатив Віталій Гайдук

ЗМІ: За вихід Шепелєва з російського СІЗО заплатив Віталій Гайдук
Олександр Шепелєв

Звільнення Шепелєва обійшлося Гайдуку в $10 млн

Колишній український нардеп від БЮТ і Партії регіонів Олександр Шепелєв, якого у квітні 2017 року затримали в Москві за ордером на арешт від Печерського районного суду Києва, вийшов з російського СІЗО завдяки тому, що за нього заплатив бізнесмен Віталій Гайдук. Про це в інтерв’ю ТСН повідомив бізнесмен Сергій Дядечко, який, між іншим, звинувачує Шепелєва в організації замаху на нього.

Дядечко зазначає, що він через своїх адвокатів на території Росії домагався арешту Шепелєва за екстрадицією.

«Його затримують, заарештовують за міжнародним ордером Інтерполу, незважаючи на всі відносини Росії і України, складності виставлення в бази та інше. Він майже рік і три місяці перебуває в СІЗО під екстрадиційним арештом. І фактично питання його видачі було вирішене. Його мали екстрадувати. Але тут втручається в цю всю історію якийсь шановний український бізнесмен Віталій Гайдук», - розповідає Дядечко. За його словами, Галині Шепелєвій та її батькові Михайлу Фриденталю вдалося переконати Гайдука віддати $10 млн.

«Гайдук погоджується. Сюди, в Україну, приїжджають Резван Бахарчієв і Гор Хечоян. Отримують їх готівкою і, відповідно, відвозять на територію РФ. Про це Шепелєв теж дає свої показання, в т. ч. потім у Росії. І таким чином, за ці 10 млн вирішується питання, що РФ відмовляє Україні в його екстрадиції. Він виходить там на свободу і стає а-ля «російським бізнесменом», - пояснив Дядечко.

Як відомо, Шепелєв таємно повернувся до України восени 2017 року. 9 лютого його знайшли неподалік від Конча-Заспи побитим та з посвідченням «ДНР». За словами Шепелєва, «його викрав криміналітет, який працює на українські спецслужби і ФСБ». Служба безпеки України затримала його за підозрою у скоєнні замаху на вбивство та скоєнні ще ряду злочинів, серед яких - розкрадання коштів.

У Шепелєва співробітники СБУ знайшли посвідчення так званого «Міністерства державної безпеки ДНР», яке було видане на інше ім'я — Микола Борух. 

Нагадаємо, екс-депутат Олександр Шепелєв у ніч на 6 липня 2014 року втік разом із конвоїром із лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою. Справу проти екс-нардепа було порушено в 2012 році.

Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів «Родовід Банку» на суму більше 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року. Крім того, його підозрюють у в участі у скоєнні замаху на вбивство.

У березні 2015 року російські силовики вже затримували Шепелєва на території Московської області. У Генпрокуратурі заявляли, що російська сторона відмовила у видачі підозрюваного Шепелєва для притягнення до кримінальної відповідальності на території України. Про причини відмови не повідомили.

Шепелєв двічі обирався до Верховної Ради за списками тодішнього Блоку Юлії Тимошенко. У 2010 році його виключили з фракції і він перейшов до фракції Партії регіонів, звідки незабаром вийшов. На парламентських виборах 2012 року він невдало балотувався як самовисуванець за мажоритарним округом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: