У Держкіно назвали найдорожчий повнометражний фільм, що вийде у 2019 році

 У Держкіно назвали найдорожчий повнометражний фільм, що вийде у 2019 році
Стрічку «Олекса Довбуш - Легенда Карпат» презентували на Каннському кінофестивалі у травні минулого року

На стрічку «Довбуш» витрачено майже 90 млн грн

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко назвав найдорожчий повнометражний український фільм 2019 року. Це - стрічка «Олекса Довбуш - Легенда Карпат», що зараз у виробництві. Про це чиновник розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами голови Держкіно, держава виділила на стрічку 65 млн грн, а всього кошторис проекту становить 86,7 млн. грн.

«Частка держави у фінансування фільму складає у більшості випадків до 50%. В окремих випадках, якщо йдеться про просвітницьке, дитяче кіно, про анімаційні та документальні фільми, держава може профінансувати фільм до 100%. Це також стосується дебютних короткометражних робіт, проте у цій категорії ми надаємо лише до одного мільйона гривень», - розповів Іллєнко.

Як зазначив голова Держкіно, «Довбуш» переміг у конкурсі просвітницьких фільмів, бо там була умова, що фільм має розповідати про якогось українського історичного персонажа або базуватися на історіях про фольклорних героїв.

Нагадаємо, трейлер і фрагмент фільму українського режисера Сергія Скобуна «Олекса Довбуш - Легенда Карпат» окремо презентували на цьогорічному 70-му Каннському кінофестивалі, що проходив у Франції у травні 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: