Кадочнікова розповіла, якою новою виставою відзначить своє 80-річчя

Кадочнікова розповіла, якою новою виставою відзначить своє 80-річчя

Лариса Кадочнікова

Фото: Главком

30 серпня Лариса Кадочнікова святкує своє 80-річчя

Народна артистка України, Росії та лауреат Шевченківської премії  Лариса Кадочнікова в інтерв’ю «Главкому» повідомила, що свій ювілей відзначить виставою про Сару Бернар, яка вийде на початку грудня.

Також акторка запевнила, що нині почувається навіть краще, ніж коли їй було 18 років.

«Думаю, головна причина в тому, що є робота. Я - шалений трудоголік: задіяна і в кіно, і в театрі, роботи дуже багато. Я щаслива, що вона є, це для мене має колосальне значення. Особливо я щаслива від того, що почала репетирувати роль Сари Бернар (французька акторка, вважається еталоном акторської майстерності, її часто називають Божественною Сарою. - «Главком») у виставі «Сміх лангусти», режисер Додік Бабаєв (народний артист України Давид Бабаєв. - «Главком»)», - розповіла  Кадочнікова.

І коли на початку грудня відбудеться прем’єра цієї вистави акторка пообіцяла «трішки і відзначити ювілей».

«А 30 серпня просто зберу друзів, вип’ємо шампанського, повеселимося», - повідомила актриса.

«Ця роль (Сари Бернар. - «Главком») випадково виникла. Борис Куріцин (керівник літературно-драматургічної частини театру імені Лесі Українки. - «Главком»)запропонував. Я прочитала і ледь не втратила розум! Дуже багато спільного у нас із героїнею. Вона теж художниця. Щоправда, скульптор ще, я - ні. Вона написала свою автобіографію (Кадочнікова разом із режисером Дмитром Томашпольським зняла стрічку-експеримент «Лариса Кадочнікова. Автопортрет». - «Главком»), написала кілька п’єс. І за характером у нас багато спільного з цією великою актрисою. Вона створювала себе сама. І я щаслива, що є можливість навіть не перевтілитися, а поєднати свої якості з якостями цієї великої жінки», - поділилась Кадочнікова.

Партнером у виставі «Сміх лангусти» у народної артистки буде молодий актор театру Юрій Кухаренко. «Він мені дуже симпатичний. Я запропонувала його на роль Додіку (Давиду Бабаєву. - Главком»»), - зазначила актриса.

Вистава йтиме на камерній сцені, і, як  вважає Кадочнікова, «це - найкращий варіант», адже ця вистава вимагає камерності.

Як відомо, Кадочнікова останні років 10 не отримувала нових ролей в театрі . Втім, це їй не заважає знаходити час  і натхнення для творчості в інших сферах.

«Якщо я щось не отримую в театрі, то я малюю, проводжу виставки, знімаюся в кіно, займаюся громадською діяльністю, у мене є коло чудових друзів. От разом із чудовим художником Ігорем Горяним я зробила колажі, присвячені фільму «Тіні забутих предків» і режисеру Сергію Параджанову. Це колосальна робота», - розповіла  актриса.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: