Пішла з життя заслужена артистка Юлія Волчкова

Пішла з життя заслужена артистка Юлія Волчкова
Волчковій було 44 роки

Юлія Волчкова співпрацювала з багатьма провідними українськими кінорежисерами

Після тяжкої хвороби пішла з життя заслужена артистка України Юлія Волчкова… Влітку 2019 року їй було би 45 років. Смерть актриси підтвердив Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра на своєму сайті.

«25 років життя Юлія Волчкова віддала професії… Її глибокі та яскраві образи на сцені театру та у кіно постійно доводили максимальну відданість обраному шляху», - заявили у театрі.

До 1995 року Юлія Волчкова навчалася у Київському театральному інституті імені І. Карпенко-Карого у майстерні народного артиста України Миколи Рушковського. У 1998 році головний режисер Київського академічного театру драми та комедії на лівому березі Дніпра, народний артист України Едуард Маркович Митницький запропонував Юлії роль Гретхен у виставі «Майн Кампф або шкарпетки у кавнику». Відтоді в театрі зіграла майже 20 ролей, зокрема, такі як Варвара («Кручений біс» Ф. Сологуба), Королева Анна («Європа може почекати!» за п’єсою Е. Скріба «Стакан води»), Сузан («Так закінчилося літо ...» за романом І. Шоу «Люсі Краун»), Міс Мейбл («Ідеальний чоловік» О. Уайльда), Олімпіада Семенівна («Вічний чоловік» Ф. Достоєвського), Вікі, вона ж Брук Аштон («Глядачі на виставу не допускаються!» за п’єсою М. Фрейна «Театр», 2001), Естер («Море... Ніч... Свічки...» за п’єсою Й. Бар-Йосефа «Це велике море»), Бріжжіт («Ідеальна пара» за п’єсою М. Камолетті «Ох, вже ця Анна!») та інші…

Також від 1995 року на кіностудії імені Олександра Довженка Юлія Волчкова співпрацювала з багатьма провідними українськими кінорежисерами, зокрема, з Анатолієм Матешком, Валерієм Рожком…

У квітні цього року на сцені театру «Сузір’я» як режисер Юлія Волчкова поставила виставу «Небо і земля» за п’єсою Михаїла Себастіана «Безіменна зірка», в якій грала роль Мони… Готувала роль Панни Гольбах у першій прем’єрі 41-го театрального сезону – «Гульвіса» за п’єсою «Le Libertin» французького драматурга Еріка-Емманюеля Шмітта у постановці Ігоря Грінберга.

Театр висловив співчуття родині та близьким артистки. Інформація про дату, час та місце прощання буде надано пізніше.

Наприкінці жовтня помер видатний український мультиплікатор, автор «Пригод капітана Врунгеля» Давид Черкаський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: